A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

A norvég kormány a menedékkérők központi elhelyezésével gyorsítana az eljárásokon

Vágólapra másolva!
A migránsok központi elhelyezésével gyorsítana a norvégiai menedékjogi eljárásokon Silvy Listhaug bevándorlási miniszter - jelentette szerdán az Aftenposten című napilap.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető tervei szerint a skandináv országba érkező

menedékkérőket a fővárostól délre fekvő Rade városában szállásolnák el.

Ezt követően három héten belül 80 százalékuk ügyében már döntés is születne arról, hogy maradhatnak-e Norvégiában vagy sem.

Egy átlagos menedékkérelmi eljárás eddig hónapokig, sőt, akár évekig is elhúzódhatott Norvégiában. A bevándorlási hivatal szerint

csak mostanában érnek a végére a 2015-ben beadott kérelmek feldolgozásának.

Két éve 31 150 menedékkérő érkezett Norvégiába, s közülük minden második maradhatott. Elhelyezésükre országszerte számos befogadóközpontot hoztak létre, mostanra azonban ezek nagyobb része feleslegessé vált. Az eredetileg 288 szálláshelyből idén szeptemberben már csak 84 működött, és

jövő januárig további 48-at terveznek bezárni, mivel a hatóságok 2018-ban mindössze 3 ezer újabb menedékkérő érkezésére számítanak.

Listhaug szerint a radei nagy üzemcsarnok ezer ember sátrakban történő elhelyezésére lenne alkalmas, és a létesítményben a rendőrség és a bevándorlási hatóság munkatársai mellett orvosi személyzet is dolgozna. A tárcavezető szerint ezzel csökkenteni tudnák a költségeket, lerövidíthetnék a menedékkérelmi eljárások idejét, de

felgyorsítható lenne az emberek kitoloncolása, illetve integrációja is.

A jobboldali Haladó Párt (FrP) politikusa szerint az oslói törvényhozás jóváhagyása esetén már 2018-ban megvalósíthatnák ezt a tervet.

Az Aftenpostennek nyilatkozva Andreas Wahl, a norvég rendőrszakszervezet szóvivője vágyálomnak nevezte a miniszter elképzeléseit, hiszen - mint mondta - ilyen rövid idő alatt gyakran lehetetlen megállapítani egy menedékkérő személyazonosságát. Wahl aggodalmát fejezte ki, hogy a sietség hibás döntésekhez vezethet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!