Egy lyukon át szökött meg négy rab Berlin egyik börtönéből

berlin, börtön, szökés
Berlin, 2017. december 28. A berlini igazságügyi hivatal által közreadott, megfigyelő kamera által készített felvétel a Berlin-Plötzensee börtönből megszökő rabokról 2017. december 28-án. Négy elítéltnek sikerült megszöknie a fegyintézet autójavító műhelyének kazánházából, aminek a falán egy lyuk tátongott. (MTI/EPA/Berlini igazságügyi hivatal)
Vágólapra másolva!
A négy elítélt a börtön autóműhelyének kazánházán keresztül szökött meg. Kibújtak a falon tátongó lyukon, majd átmásztak a szögesdrót alatt - írta a Deutsche Welle.
Vágólapra másolva!

A portál úgy tudja, hogy mind a négy szökött rab bejelentkezett reggel a Berlin-Plötzensee börtön autószerelő műhelyébe, ahol dolgoztak, és ahol három börtönőr is vigyázott rájuk. Később bekéredzkedtek a kazánházba - amelyet egyébként zárva tartanak -, majd

kalapáccsal és sarokcsiszolóval nekiestek a szellőzőnyílásnak.

Addig ütötték a falat, amíg akkora lett a lyuk, hogy mind a négyen ki tudtak mászni rajta.

A berlini igazságügyi hivatal által közreadott, megfigyelő kamera által készített felvétel a Berlin-Plötzensee börtönből megszökő rabokról Forrás: MTI/EPA/Berlini igazságügyi hi/-------------------

A rabok 27 és 38 év közöttiek, akik rablásért, zsarolásért és testi sértésért kerültek börtönbe. Az egyik biztonsági kamera felvette, ahogy a négy rab kimászik a lyukon.

A német rendőrség közölte: egyelőre nem taláják a szökevényeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!