A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Gyengén szerepelt a migránspárti olasz baloldal a választáson

Horizontal
Italian former Prime Minister and leader of center-right party Forza Italia (Go Italy), Silvio Berlusconi arrives to attend the TV show "Quinta Colonna", a programme of Italian channel Rete 4, on January 18, 2018 in Rome. / AFP PHOTO / Andreas SOLARO
Vágólapra másolva!
Minden eddiginél gyengébben szerepelt a bevándorláspárti olasz baloldal a tegnapi választáson. Magyarország fontos szövetségest nyert magának, mivel a Silvio Berlusconi vezette győztes jobbközép koalíció, és a legerősebb pártnak számító Öt Csillag Mozgalom is osztja a magyar bevándorláspolitikai álláspontot – írja a Figyelő.
Vágólapra másolva!

Az európai baloldali pártok folyamatosan gyengülnek – írja a Figyelő. Tavaly Németországban az SPD szenvedett vereséget, Ausztriában az Osztrák Szociáldemokrata Párt nem tudott a történelmi mélypontjáról érdemben elmozdulni az októberi választáson, valamint Hollandiában és Franciaországban is jelentősen visszaestek a szocialisták.

A mostani olasz választáson pedig kiderült, hogy az emberek többsége nem ért egyet a bevándorláspárti baloldallal, ami minden eddigi leggyengébb szereplését hozta.

Ez annak a következménye, hogy

sem a migrációs, sem a gazdasági válságot nem tudták megfelelően kezelni,

az európai polgárok helyett másokat – bevándorlókat, globális pénzügyi tőke elvárásait – igyekeztek képviselni ezek a pártok.

Olasz rendőrök lépnek fel erőszakos migránsok ellen a Termini római központi vasútállomás előtti parkban 2017. augusztus 24-én. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

A mostani olasz jobboldali fordulat azt üzeni, hogy az olaszok többsége is nemet mond az európai identitás feladására. Az olasz Demokrata Párt már nyíltan egy bevándorlópárttá vált: a párt a kampány során szavazásszakkört tartott muszlimoknak a milánói Iszlám Központban úgy, hogy a tesztszavazólapon csak az ő pártjuk neve szerepelt.

A párt komoly népszerűségvesztésen ment keresztül, hiszen a 2014-es EP-választáson még a voksok több mint 40 százalékát kapta.

Mindez Magyarország számára egy újabb megerősítést jelent.

A most győztes pártok politikusai a kampányban sorra arról beszéltek, hogy példaértékű az, amit Orbán Viktor tett az elmúlt években.

Már csak egy szűk balliberális szubkultúra szokása maradt ez a bevándorláspárti, önfeladó politika.

A mostani választás győztesének számító jobbközép koalíciónak a vezetője, Silvio Berlusconi kifejezetten jó kapcsolatokat ápol a magyar miniszterelnökkel, illetve a legerősebb pártnak számító Öt Csillag Mozgalom politikusai is többször elmondták, hogy elismerik Orbán Viktor teljesítményét – írja a Figyelő.

Forrás: AFP/Andreas Solaro

Mindez a visegrádi négyek számára is egy kedvező fordulat, hiszen Ausztria után Olaszországgal is egy újabb fontos szövetségest nyertek ebben a sorsdöntő, az Európai Unió jövőjét eldöntő időszakban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!