Katonákat próbált elgázolni egy arab férfi Franciaországban

Katonákat próbáltak meg elgázolni Franciaországban
An armed soldier stands guard behind the main entrance to the 7th CBA de Reynies mountain infantry military barracks in Varces-Allieres-et-Risset are pictured on March 29, 2018, after a man tried to ram his car into soldiers jogging nearby. A hunt was underway on March 29 for a man who tried to ram his car into soldiers jogging near their barracks in southeast France, without causing any injuries, the army said. The incident comes with France on edge after a jihadist rampage in the southwest last week, where a 25-year-old radicalised gunman killed four people, including a policeman who took the place of a hostage in a supermarket siege. / AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT
Vágólapra másolva!
Katonákat próbált meg csütörtökön elgázolni kocsijával egy férfi a délkelet-franciaországi Grenoble-hoz közeli Varces-Allieres-et-Risset laktanyájánál. Senki nem sérült meg – közölték rendőrségi források.
Vágólapra másolva!

A rendőrség elkapta a merénylőt. A legújabb értesülések szerint a férfival egy nő is volt.

A gázolási kísérlet reggel háromnegyed 9-kor történt a laktanya közelében, ahol kocogni indultak a katonák.

A 10 katona az egyértelműen feléjük hajtó autó elől beugrott egy árokba.

A BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy a férfi

arabul kiabált a katonák felé, azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket.

A laktanya bejárata Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

„Hat vagy hét kocogó katonát kezdett sértegetni. Majd egy másik csoport katonának esett neki, akik akkor indultak kocogni, de akinek aztán eltűnt a látókörükből. Amikor ezek a katonák visszajöttek, akkor hajtott feléjük. A katonáknak sikerült fellépni a járdára anélkül, hogy elgázolta volna őket” – közölte Benoit Brulon, a hadsereg egyik szóvivője.

A BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy

a férfi arabul kiabált a katonák felé, azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, de a sértő szavaknak nem volt iszlamizmusra vagy terrorizmusra utaló jellege.

Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

A BBC szerint a férfi egy Peugeot 208-ast vezetett, és a rendszámát is le tudták jegyezni a katonák. A hatóságok egyelőre nem merültek találgatásba a motivációt illetően. Az ügyet a grenoble-i ügyészség vizsgálja, a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege egyelőre nem indított eljárást.

A csendőrség lezárta a területet és megerősítette a laktanya védelmét.

A rendőrség később elkapta a férfit Grenoble-ban. Egyes hírek szerint egy nő is utazott vele az autóban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről