Visszafogják a migrációt Nagy-Britanniában a brexit után

Vágólapra másolva!
Robert Chote, a költségvetésért felelős testület vezetője szerint a migráció csökkentése után emelkedhetnek a bérek, és ez hosszú távon mindenképpen pozitív hatással jár majd.
Vágólapra másolva!

Egy konzervatív képviselő is úgy nyilatkozott, hogy ha csökkenti az ország a migrációt, sokkal gyorsabban fejlődik majd a gazdaság, mint az Európai Unió más országaiban – lényegében versenyképesebbé válhatnak a többi uniós országgal szemben.

Forrás: breibart.com


A brexit utáni migráció csökkentése, és szigorúbb ellenőrzése után arra kell összpontosítani, hogy minél több magasabban képzett munkavállaló legyen az országban – a képzéseket pedig abból a pénzből finanszíroznák, amelyet a migránsokra kellene költeni – ha beengednék őket. A magasabb képzettségű dolgozók is tovább növelik a gazdaságot – magasabb képzettség után ugyanis természetesen magasabb jövedelem jár, így az emberek többet tudnak vásárolni – vagyis emelkedik a fogyasztás.
Nagy Britannia vezető migrációs politikai felügyelője azzal vádolta meg a költségvetési hivatalt, hogy „súlyosan eltúlozza" a migráció csökkentésének fiskális hatásait.
A költségvetési hivatal vezetője szerint viszont ez egyáltalán nincs így. Ha a fenti érvelése nem lenne elég, akkor még egy adat, amely alátámasztja, hogy nem túloz:

a statisztikák szerint a migránsok az átlagos brit adófizetők jövedelemadójának és biztosításának csak mintegy felét fizetik.

Nemcsak azért, mert képzetlenek és kevesebbet keresnek, hanem azért, mert nagy részük nem is dolgozik, hanem segélyekből él.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!