Trump: A vártnál is jobban sikerült a találkozó

TRUMP, Donald; KIM Dzsong Un
Szingapúr, 2018. június 12. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (j) és Donald Trump amerikai elnök a szingapúri Sentosa szigeten fekvő Capella Hotelben tartott csúcstalálkozójukon 2018. június 12-én. A történelmi jelentőségű összejövetel során először ül tárgyalóasztalhoz hivatalban lévő amerikai elnök az észak-koreai vezetővel. (MTI/AP pool/Susan Walsh)
Vágólapra másolva!
Jobbnak bizonyult a Szingapúrban tartott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó, mint arra bárki számított - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a két delegáció keddi munkaebédjét követően, hozzátéve, hogy még közös dokumentumot írnak alá Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel.
Vágólapra másolva!

Az ebédet követően a két vezető rövid sétát tett, majd Trump mondott néhány szót a sajtónak. Egyebek között kijelentette, hogy

fantasztikus találkozó volt, komoly haladást értek el.

Az amerikai elnök nem részletezte, hogy milyen jellegű dokumentumot írnak alá.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök a szingapúri Sentosa szigeten fekvő Capella Hotelben tartott csúcstalálkozójukon 2018. június 12-én Forrás: MTI/AP/Pool/Susan Walsh

Donald Trump a séta során megmutatta partnerének egyik járművét, egy Cadillac típusút, amelyet Vadállatnak becéznek.

Az amerikai elnök egyik testőre kinyitotta az autó ajtaját, Kim Dzsongun pedig benézett. Ezt követően a két vezető visszament a Capella szállodába, ahol a történelmi találkozójuk zajlott.

A szállodánál csupán az amerikai elnök küldöttségének járművei parkolnak, köztük a két elnöki Cadillac.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!