Tűzoltók ezrei próbálják megfékezni a lángokat Kanadában

Vágólapra másolva!
Már több mint 2800 tűzoltót riasztottak a Kanada nyugati részén fekvő Brit Kolumbia tartományban, ahol a forró és száraz időjárás miatt sorra pattannak ki az erdőtüzek. A tűzoltók attól félnek, hogy a két, hatalmas területen tomboló tűz egyesülni fog. 
Vágólapra másolva!

Az oltásban Alberta és Saskatchewan tartomány tűzoltói is részt vesznek, és érkezett segítség Kanada északnyugati területéről,

Ausztráliából, Mexikóból és Új-Zélandról is.

A helyzet a régió északi, gyéren lakott területén a legsúlyosabb. A hatóságok igyekeznek megakadályozni az Alkali-tó környéki 90 négyzetkilométernyi, és a Stikine folyó déli részén tomboló 190 négyzetkilométnyi lángokat.

A legfrissebb adatok szerint Telegraph Creek településen

30 lakóépület megsemmisült,

kétszázötven embert kimenekítettek. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

A tűzoltók munkáját a Kanada nyugati részén uralkodó száraz és rendkívül meleg időjárás nehezíti. A meteorológusok előrejelzése szerint az elkövetkező napokban Brit Kolumbiában elered az eső.

A tűzoltók adatai szerint a tartományban 462 helyen csaptak fel a lángok. Az esetek többségében a villámlás miatt keletkeztek a tüzek. A régió hatóságai már több mint 131 millió kanadai dollárt ( 27,5 milliárd forint) költöttek a természeti katasztrófa elhárítására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!