Ukrán rendőröket vettek őrizetbe egy ötéves kisfiú meggyilkoláásért

Volodimir Zelenszkij, ukrán elnökválasztás
Volodimir Zelenszkij ukrán államfő.
Vágólapra másolva!
Két ukrán rendőrt vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy ötéves gyereket lőttek le, miközben egy lakóház udvarán részegen dobozokra és üvegekre lövöldöztek múlt kedden. A kisfiút fejsérüléssel szállították kórházba, és másnap meghalt. 
Vágólapra másolva!

A tragikus eset miatt többen tiltakoztak az ukrán belügyminisztérium épülete előtt, fáklyákkal és transzparensekkel, melyekre azt írták, hogy

A tiltakozók gyertyákat is gyújtottak az épületnél és plüssállatokat is hoztak - olvasható a Reuters oldalán.

A halálos kimenetelű lövöldözés Kijevtől 80 kilométerre történt. A kijevi tartomány rendőrségének vezetője lemondott és kérte, hogy helyezzék át Dombass tartományba, ahol Ukrajna az oroszbarát szeparatistákkal harcol.

A baleset kapcsán az új ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij is megszólat, aki azt írta közösségi oldalán, hogy én, mint elnök és mint apa, szeretném önöket biztosítani, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy a bűnösöket igazságosan megbüntessék.

Azt is írta, hogy nincs enyhítés, ne próbálják eltussolni az ügyet. Ez a tragédia egy lecke lesz. Azoknak, akiknek gondoskodniuk kell a polgárok biztonságáról, gondolniuk kellene a felelősségükre.

Az új ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij kemény büntetést vár az eset kapcsán Forrás: AFP/Sergei Supinsky

A nyomozók a megölt fiú háza közelében patront, csészéket és konzervdobozokat találtak, amelyekkel kapcsolatban úgy vélik, hogy az incidens során használták őket.

Aktivisták szerdára ismét tüntetést szerveznek a közösségi médiában, a belügyminiszter,

Arsen Avakov lemondását követelve, aki egyébként nem kommentálta az esetet.

Az ukrán rendőrség már 2012-ben is a tömegek célpontjává vált, amikor megpróbáltak egy ügyet eltussolni, mert a támadók szüleinek megvolt hozzá a politikai kapcsolata. Akkor egy 18 éves lányt erőszakoltak és gyilkoltak meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!