Bedrogozva vezetett, tengerészgyalogos motorosokat gázolt halálra

Volodymyr Zhukovskiy
Vágólapra másolva!
Az egyesült államokbeli New Hampshire államban a 23 éves, massachusettsi Volodymyr Zhukovskyy bedrogozva vezette kisteherautóját, amikor elgázolt hét motorost. Állítólag éppen italért nyúlt a tragédia előtt. Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.
Vágólapra másolva!

A baleset még június 21-én történt, amikor a fiatal sofőr

átment kisteherautójával a dupla záróvonalon, hét motorost is elütve.

Drogtesztje pozitív lett és azt is beismerte, hogy italért nyúlt éppen a tragédia bekövetkezte előtt, de azt nem tudni, hogy pontosan milyen italról volt szó. Volodymyr Zhukovskyy ártatlannak váltotta magát.

A hét halálra gázolt motoros a Jarheads Motorcycle Club tagjai voltak, akik tengerészgyalogosokból és azok házastársaiból állnak.

Zsukovszkij és ügyvédje még nem kommentálta az esetet. A baleset óta felmerült, hogy Zhukovskyy már többször is összeütközésbe került a törvénnyel.

Connecticuti ügyészek szerint májusban már őrizetbe vették, mert nem ment át egy alkoholteszten, habár a vádlott tagadta, hogy részeg lett volna.

A hatóságok kétszer is értesítették a massachusettsi hatóságokat korábbi ittas vezetései miatt.

A Fox News cikke szerint a Zsukovszkijt foglalkoztató Westfield Transport is egy problémás cég. Szövetségi nyilvántartás szerint

60 szabálysértés kötődik a cég nevéhez az elmúlt két évben

A hatóságok minden ötödik járművüknél találtak valamilyen problémát.

A szövetségi nyilvántartás szerint hét esetben szegték meg a közlekedési szabályokat, beleértve a gyorshajtást is. 2018 márciusában két sofőrüknél is kábítószert, illetve amfetamint találtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!