Kétszer is deportálhatták volna az amerikai hatóságok a migránst, aki tavaly megölt egy diákot

Ernesto Esquivel-Garcia, Jared Vargas
Baloldalon a gyilkos migráns, Ernesto Esquivel-Garcia, jobboldalon pedig Jared Vargas, az áldozat.
Vágólapra másolva!
Elítéltek egy illegális migránst az USA-ban, miután tavaly megölt egy 20 éves fiatalt a texasi San Antonióban. A papírok nélküli bevándorlót korábban többször is deportálhatták volna a hatóságok, ám ehelyett többször is szabadon engedték.
Vágólapra másolva!

A texasi bíróság vádat emelt az Ernesto Esquivel-Garcia nevű mexikói migráns ellen, aki tavaly júniusban brutálisan meggyilkolt egy Jared Vargas nevű 20 éves férfit egy San Antonio-i lakásban, testét aztán fel is gyújtotta.

Az áldozat a Texasi Egyetemen tanult kiberbiztonságot, holttestét a tűzoltók találták meg a lakásban. Az ügyészek szerint az illegális bevándorló fojtogatta, majd leszúrta a fiatal diákot.

Baloldalon a gyilkos migráns, Ernesto Esquivel-Garcia, jobboldalon pedig Jared Vargas, az áldozat. Forrás: San Antonio-i Rendőrkapitányság

A tárgyaláson az is elhangzott, hogy ez

a brutális gyilkosság azt követően történt, hogy Esquivel-Garciát korábban kétszer is elengedték a hatóságok az őrizetből.

Annak ellenére sem döntöttek a kiutasítása mellett, hogy egyébként már a gyilkosság előtt is követett el bűncselekményeket és ismert volt a rendőrök előtt.

2017 márciusában ittas vezetésért tartóztatták le, de 2018 májusában, tehát egy hónappal Vargas megölése előtt is bilincs került rá. Viszont mindkét alkalommal szabadon távozhatott, ugyanis az illetékes bírók megengedték nekik, hogy óvadékot fizessen. Magyarán a gyilkos migráns kifizette ezt az összeget, így nem kellett őrizetben megvárnia a tárgyalást, és ezt követően ölte meg az egyetemi hallgatót.

Az illegális bevándorló gyilkosságért felel majd, akár életfogytiglant is kaphat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről