Molotov-koktélokat dobtak egy bárba Mexikóban, sokan meghaltak

mexikó, bár, támadás, tűz
Vágólapra másolva!
Meghaltak legkevesebb 23-an szerdára virradóan egy éjszakai bárban pusztító tűzben a dél-mexikói Coatzacoalcos kikötővárosban - közölte Veracruz szövetségi állam ügyészi hivatala.
Vágólapra másolva!
Hozzátartozók gyászolnak a Caballo Blanco éjszakai bárnál Forrás: MTI/EPA/EFE/-

A halálos áldozatok között legkevesebb nyolc nő van. Tizenhárman súlyos sérülést szenvedtek, kórházban ápolják őket - jelentette az NBC tévé a ügyészi hivatalra hivatkozva, amely egyelőre nem adott tájékoztatást a tűz lehetséges okáról.

null

null

A Mirror az ElUniversal.com mexikói hírportálra hivatkozva azt írja, Molotov-koktélok okozták a tüzet és szándékos támadás áll a háttérben.

Kormos a berendezés a Caballo Blanco éjszakai bárban, a Veracruz szövetségi állambeli Cotzacoalcos városban Forrás: MTI/EPA/EFE/-

"Nem tűrjük tovább a bűnbandákat Veracruzban" - szögezte le Cuitlahuac Garcia kormányzó az esetre reagáló közleményében, hozzátéve, hogy a rendőrség, a hadsereg és az újonnan létrehozott Nemzeti Gárda keresi a tetteseket.

"Az Állami Főügyész Hivatala minden szükséges intézkedést megtesz a nyomozás során annak érdekében, hogy - ha a történtek szándékos támadás következményei - ne maradjon büntetlenül az eset, és ehhez az összes emberi, műszaki és anyagi erőforrásokat biztosítják, amik szükségesek" - mondta az ügyészség nyilatkozatában.

Szemtanúk állítása szerint egy fegyveres csoport elkezdett lövöldözni a klubban, mielőtt a Molotov-koktélokat bedobták volna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!