A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Az ENSZ-től kért segítséget Juan Guaidó

Vertical DEMONSTRATION The head of Venezuela's National Assembly and the country's self-proclaimed "acting president" Juan Guaido speaks to a crowd of opposition supporters during a rally in Caracas, on January 26, 2019. (Photo by Federico PARRA / AFP)
Juan Guaidó
Vágólapra másolva!
António Guterres ENSZ-főtitkártól kért segítséget a venezuelai humanitárius válság kezelésére az ellenzéki többségű parlamentet vezető Juan Guaidó szombaton a Twitteren is közzétett levelében.
Vágólapra másolva!

„Azért írok, hogy kérjem az ENSZ-t és a humanitárius segélyezésért felelős összes ügynökséget a korai támogató és válságkezelő mechanizmusok életbe léptetésére” – írta Guaidó, aki a napokban egy tüntetésen Venezuela ideiglenes elnökének kiáltotta ki magát.

A politikus szerint

a nemzetközi közösség összefogására van szükség

az akut válság kezelésére, amelynek több millió áldozata van, akik nap mint nap hiányt szenvednek az egészségügyi ellátás, az oktatás vagy az élelmezés terén.

Gazdasági zuhanórepülésben

A világ legnagyobb olajtartalékaival rendelkező Venezuela évek óta gazdasági zuhanórepülésben van az olajárak csökkenése miatt. Az országot hiperinfláció, élelmiszer- és áruhiány, valamint az alapvető szolgáltatások akadozása jellemzi.

Juan Guaidó Forrás: AFP/Federico Parra

A több ország által elnöknek elismert Guadió megjegyezte, hogy a közeljövőben meghívja a nemzetközi közösség képviselőit Venezuelába, hogy kidolgozhassák a legjobb stratégiát a humanitárius segítségnyújtás finanszírozására az átmeneti időszakban, valamint az újjáépítés és nemzeti megbékélés leghatékonyabb módját.

Az ENSZ megerősítette, hogy Michelle Bachelet emberi jogi főbiztos a latin-amerikai országba látogat, bár útjának időpontjáról és részleteiről egyelőre mit sem tudni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!