A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Washington nem támogatja a várható török hadműveleteket Észak-Szíriában

Japan Recep Tayyip Erdogan June G20 Summit Donald Trump MEETING Turkish President U.S President Osaka 2019 INTEX Osaka Exhibition Center OSAKA, JAPAN - JUNE 29: (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - "TURKISH PRESIDENCY / MURAT CETINMUHURDAR / HANDO
Recep Tayyip Erdogan és Donald Trump - korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Washington nem támogatja és nem bonyolódik bele a várható török hadműveletekbe Észak-Szíriában - jelentette ki Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője vasárnap esti közleményében, amelyet az után adott ki, hogy Donald Trump amerikai és Recep Tayyip Erdogan török elnök telefonbeszélgetést folytatott egymással.
Vágólapra másolva!

"Törökország nemsokára megindítja régóta tervezett hadműveletét Észak-Szíriában. Az Egyesült Államok fegyveres erői ezt nem támogatják, nem is bonyolódnak bele, és mivel az Iszlám Állam kalifátusát már legyőzték, az Egyesült Államok hadereje a közvetlen térségben többé már nem lesz jelen" - fogalmazott az elnöki hivatal közleménye. Az amerikai és a török elnök a közlemény előtti órákban megvitatta a szíriai konfliktust, és megállapodott egy novemberi találkozóban is.

Több mint ezer amerikai katona állomásozik Szíria északkeleti területein, ahol szorosan együttműködnek a kurd harcosokkal. Washington az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni harcában a kurd milicistákat a legszorosabb szövetségeseinek tartotta. Ankara azonban potenciális veszélyforrásként tekint rájuk, mert kapcsolatban állnak a törökországi szeparatista Kurd Munkáspárttal (PKK).

Recep Tayyip Erdogan és Donald Trump - korábbi felvétel Forrás: AFP/2019 Anadolu Agency/Turkish Presidency/Murat Cetin

Az Egyesült Államok, annak érdekében, hogy csökkenjen a feszültség Észak-Szíriában, beleegyezett egy úgynevezett biztonsági övezet létrehozásába a határok mentén. A tervek valóra váltása azonban akadozik, és

a török elnök a napokban arra figyelmeztetett, hogy országa nagyon rövid időn belül a határokon átívelő katonai műveletet indít Észak-Szíriában.

Vasárnap esti közleményében Stephanie Grisham hangsúlyozta: a washingtoni követelések ellenére az európai országok nem voltak hajlandóak visszafogadni azokat az állampolgáraikat, akik csatlakoztak az IÁ-hoz, így az Egyesült Államok sem akarja többé rájuk költeni az adófizetők pénzét, többé nem tartja őrizetben az IÁ egyetlen dzsihadistáját sem.

- szögezte le a szóvivő közleményében.

A Pentagon minapi közlése szerint több mint 11 ezer terroristák tartanak fogva 30 fogdában azon a területen, amelyet az Egyesült Államok által támogatott kurd fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellenőrzése alatt áll.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!