Eltűnt testvérpár: nem az egyik magyaré a Mallorcán talált holttest

Vágólapra másolva!
A spanyol és a magyar sajtóban megjelent hírrel ellentétben a Mallorcán eltűnt testvérpár keresését nem függesztették fel, sőt kiterjesztették, a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve. A hírt a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára osztotta meg kedden a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás azt írta, a rendőrség valóban talált egy holttestet, de a hivatalos tájékoztatás szerint

biztos, hogy nem a magyarok egyikéről van szó.

Továbbra is folyamatos kapcsolatban vannak a helyi hatóságokkal és a családdal - tette hozzá.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták.

Annak ellenére, hogy a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

Tegnap a Bors úgy értesült, hogy egy szikláról eshetett a tengerbe a Mallorcán eltűnt magyar testvérpár. A lap szerint többen látták, ahogy a viharos hullámok két embert elsodortak a partról. Lehet, hogy Katalin és Mihály volt az.

A szállodájukban több napja nem látták őket, és a takarításnál jöttek rá, hogy nem hagyták el a szállásukat időben.

A személyzet mindent úgy talált, ahogy hagytak, akkor már valószínűleg napok óta nem jártak ott.
A lap információi szerint a bérelt autójukat is megtalálták, a rendőrség és a szálloda is keresteti őket, a telefonjukat is próbálják bemérni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!