Szerbia védőfelszerelést küldött Olaszországnak

koronavírus, Olaszország
Róma, 2020. április 22. Védőöltézéket viselő orvosok és nővérek a római Casal Palocco negyed kórházának koronavírussal fertőzött betegeket ápoló intenzív osztályán 2020. április 22-én. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi
Vágólapra másolva!
Szerbia négy repülőgépnyi védőfelszerelést küldött Olaszországnak szombaton, hogy segítse az európai uniós ország koronavírus-járvány elleni védekezését - közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).
Vágólapra másolva!

Aleksandar Vucic szerb elnök bejelentette, Belgrád további négy, maszkokkal, kesztyűkkel és védőruházattal megpakolt gépet küld a napokban Olaszországnak, hogy segítsen a védekezésben Rómának.

Együtt győzni fogunk! Olaszország, légy bátor, Szerbia veled van

- üzent az elnök az egyik szombaton küldött dobozra írva.

A köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra, hogy Olaszország a kezdetek óta segíti Szerbia európai integrációját, és a 2014-es pusztító árvizeket követően az elsők között küldött segítséget Belgrádnak.

"Ez most jó alkalom arra, hogy a kapott segítséget megköszönjük és viszonozzuk" - magyarázta Aleksandar Vucic.

Szerbia és Olaszország jó gazdasági kapcsolatokat ápol, a statisztikai hivatal adatai szerint a tavalyi esztendőben Németország után Olaszország volt a második legjelentősebb kereskedelmi partnere Szerbiának.

Az olasz cégek több mint húszezer embert foglalkoztatnak az országban.

"Ez most jó alkalom arra, hogy a kapott segítséget megköszönjük és viszonozzuk" - fogalmazott Aleksandar Vucic. Forrás: AFP/Paolo Miranda

Szerbia jó kapcsolatokat ápol Kínával, ahonnan több millió kesztyűt, maszkot és védőfelszerelést kapott, valamint

hat kínai orvos is segíti a szerb egészségügyet az új típusú koronavírus-járvány legyőzésében.

Szerbiában szombaton 7483 fertőzöttet regisztráltak. A Covid-19-betegség szövődményeibe 144-en haltak bele, míg 1094-en már kigyógyultak belőle.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!