A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Egyre valószínűbb: hamarosan lesz oltóanyag a koronavírus ellen

Koronavírus, vírus, Egyesült Államok, USA, vér, véradás, maszk, arcmaszk, védőmaszk, kesztyű
Robert Becerra a Mobile Unit Assistant (MUA) for The Red Cross scans the bags and tubes filled with blood at Pechanga Arena on April 14, 2020 in San Diego, California. - The event, Celebration of Heroes is in partnership with Kyle Kraska and the The Red Cross. Kraska a Sports Director/Anchor at CBS 8 in San Diego. At least eighty people are expected to give blood at today's blood drive and have reached capacity for people donating at today's blood drive. Typically the Red Cross in San Diego has 2-3 blood drives a day but since the Coronavirus pandemic It has varied. (Photo by ARIANA DREHSLER / AFP)
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök szerint hamarosan meglesz az új típusú koronavírus elleni oltóanyag, Mike Pence alelnök pedig a nyár végére jósolta a járvány végét. Már Németországban is megkapta az engedélyeket a vakcina az embereken végzett tesztelésekre.
Vágólapra másolva!

Az elnök és az alelnök a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket összefogó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján beszélt a Fehér Házban csütörtökön este.

Donald Trump emlékeztetett arra, hogy már folynak a próbaoltások az Egyesült Államok mellett Németországban, az Egyesült Királyságban és Kínában is.

- mondta. Ismeretei szerint az amerikai laboratóriumokban közel állnak az oltóanyag kidolgozásához.

Mike Pence alelnök arról tájékoztatott, hogy az Egyesült Államokban eddig 4 millió 930 ezer vírustesztet végeztek el. "Bátorítónak" nevezte, hogy az egyes tagállamok úgy döntöttek, elővigyázatosan és fokozatosan indítják újra a gazdaságukat és a napi életet. "Lelassítjuk a vírus terjedését, megóvjuk a legsérülékenyebbeket, életeket mentünk meg, és így minden egyes nappal közelebb jutunk Amerika teljes újraindításához" - jelentette ki az alelnök.

Pence arról beszélt, hogy

ígéretes a haladás a járvány visszaszorításában.

Mint mondta, New York állam, New Jersey, Connecticut, Detroit és New Orleans már túljutott a járvány csúcspontján, és szerinte a nyár végére Amerika az egész járványt maga mögött tudhatja. Hozzátette azt is, hogy eddig 16 állam jelezte, hogy a napokban korlátozásokkal ugyan, de újraindítja az életet.

Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító elnöki munkacsoport napi sajtóértekezletén a washingtoni Fehér Ház James Brady sajtószobájában 2020. április 22-én Forrás: MTI/EPA/Pool/Michael Reynolds

William Bryan, a belbiztonsági minisztérium tudományos és technológiai ügyekért felelős államtitkára a sajtókonferencián elmondta:

a napsütés és a nyári meleg beköszöntével a koronavírus gyorsabban eltűnhet.

- mondta az államtitkár. Kifejtette, hogy

az eddigi vizsgálatok szerint a vírus csupán 90 másodpercig marad életben, ha közvetlen napfény éri, és 90 percig fertőzőképes, ha napfénymentes környezetben van.

Már Németországban is kiadták az engedélyt a SARS-CoV-2 vírus elleni első németországi fejlesztésű oltóanyag emberi tesztelésére. A mainzi központú BioNTech és a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat közös klinikai vizsgálatában nagyjából 200 emberen, 18 és 55 év közötti egészséges önkénteseken tesztelik az oltást. Az anyag hatékonysága és biztonsága mellett azt is vizsgálják, hogy mekkora adag szükséges belőle.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!