A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNÖzbas Szofi
12:20CselgáncsCatherine Beauchemin-Pinard-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Már nyolcszáz fölött a halálos áldozatok száma Romániában

koronavírus románia
Védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozó egy különböző vallások ikonográfiai elemeinek felhasználásával készült falfestmény mellett Bukarestben 2020. április 30-án. A Wanda Hutira tervező által készített kép egy kampány része, amelynek célja, hogy kifejezze az orvosok és ápolók munkája iránt érzett köszönetet.
Vágólapra másolva!
Újabb tizenhárom koronavírus-fertőzéssel összefüggő halálesetet jelentett be hétfőn reggel a bukaresti  Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS), ezzel 803-ra nőtt az áldozatok száma Romániában. Ugyanakkor már ötezerhez közelít a száma azoknak, akik már kigyógyultak a betegségből  -  olvasható a Maszol.ro erdélyi hírportálon.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 24 órában hat férfi és hét nő halt meg az országban, ők 30 és 94 év közöttiek voltak. A GCS legfrissebb jelentésében egy 70 éves, Bihar megyei férfi és egy 49 éves, Arad megyei nő hétfő reggeli haláláról is beszámoltak, mindketten más krónikus betegségekben is szenvedtek.

Velük együtt így már 803-an haltak bele a koronavírus okozta betegségbe Romániában.

Védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozó sétál el egy különböző vallások ikonográfiai elemeinek felhasználásával készült falfestmény előtt Bukarestben 2020. április 30-án. Forrás: MTI/AP/Andreea Alexandru

Romániában eddig 195 508 koronavírustesztet végeztek el.

Ezekből 13 163 esetben beigazolódott a fertőzöttség,

azaz eddig ennyi embernek lett pozitív a tesztje Romániában.

Védőmaszkot viselő idős pár egy bukaresti piacon 2020. április 29-én, a koronavírus-járvány idején. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Az országban ugyanakkor

már ötezerhez közelít a meggyógyultak száma,

egészen pontosan már 4869 korábbi betegnek lett ismét negatív a megismételt tesztje, és ők már gyógyultan távozhattak a kórházakból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!