Belehajtottak a kínai nagykövetség épületébe Buenos Airesben

Buenos Aires, kínai nagykövetség,
Scientific police get ready to check the car which deliberately crashed into the entrance of China's embassy in Buenos Aires, Argentina, on June 22, 2020 during the lockdown imposed by the government against the spread of the new coronavirus, COVID-19. - According to local media, the driver was identified as Gaston Sanda, 24, who was allegedly looking for political asylum at the embassy. (Photo by JUAN MABROMATA / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy 24 éves férfi hajtott bele a kínai nagykövetség épületének kapujába. Azzal fenyegetőzött, hogy bomba van nála, ezért a rendőrség lezárta a követség előtti utcát.
Vágólapra másolva!

Senkinek sem esett baja, de a bejáróban jelentős károk keletkeztek. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, lezárta a nagykövetség előtti utcát.

A 24 éves férfit a helyszínen őrizetbe vették.

Kilétéről a hatóságok egyelőre semmit nem közöltek,

nem tudni, hogy milyen indíttatásból cselekedett. A média által megszólaltatott szemtanúk szerint azt ordítozta, hogy pokolgép van nála, de a rendőrök és a tűzoltók nem találtak semmit.

A férfi azt állította, titkos információi vannak a koronavírusról Forrás: AFP/Juan Mabromata

A Clarín című argentin lap értesülései szerint a férfi pszichés zavarokkal küzd, és már korábban találkozni akart a nagykövetség dolgozóival azzal az ürüggyel, hogy bizonyos információk birtokában van a koronavírusról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!