A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Már három holttestet találtak a kijevi házrobbanás után

ukrajna, házrobbanás
Kijev, 2020. június 21. Mentőalakulatok tagjai kutatnak túlélők után egy kilencemeletes házban történt gázrobbanást követően Kijevben 2020. június 21-én. Eddig már két ember holttestét emelték ki a romok alól, a sérültek száma egyelőre nem ismert. MTI/AP/Efrem Lukackij
Vágólapra másolva!
A vasárnap Kijevben történt súlyos házrobbanásban az eddigi adatok szerint hárman haltak meg és öten sérültek meg, miközben három embert sikerült élve kimenteni a romok alól - közölte hétfőn az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.
Vágólapra másolva!

Hozzátették, hogy a mentést végzők az épületben rekedt 23 embert evakuáltak. A helyszínen több mint 460-an, 70 technikai eszközzel dolgoznak. Az Ukrajinszka Pravda Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes Facebookon közölt tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy még két férfi lehet a romok alatt.

Több lakásban is súlyos károk keletkeztek

A kilencemeletes házban vasárnap az előzetes vizsgálatok alapján gázrobbanás történt, aminek következtében legalább négy emeleten - az ötödiktől a nyolcadik szintig - több lakás homlokzati része beomlott, leszakadtak az erkélyek.

Több lakás belsejében is súlyos károk keletkeztek.

Kártérítést kaphatnak a tulajdonosok

Herascsenko hétfőn közölte, hogy

40 lakás vált lakhatatlanná,

és olyan mértékben károsodtak, hogy felújításuk is lehetetlen, teljesen le kell őket bontani. Az épületet a katasztrófavédelem munkatársai aládúcolták, hogy elhárítsák a további omlás veszélyét.

Mentőalakulatok tagjai kutatnak túlélők után egy kilencemeletes házban történt gázrobbanást követően Kijevben Forrás: MTI/AP/Efrem Lukackij

Herascsenko szavai szerint a vészhelyzetekkel foglalkozó állami bizottság hétfői ülésén minden bizonnyal megszavazza majd, hogy a 40 beomlott lakás tulajdonosai pénzbeli kártérítést kapjanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!