A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország

Óriási eső volt Japánban, többen eltűntek

Hitojosi, 2020. július 4.
A pusztítás nyomai az árvíz levonulása után a Kumamoto prefektúrában fekvő Hitojosiban 2020. július 4-én. Tucatnyian eltűntek Japán déli részén a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében, közel 75 ezer embe
A pusztítás nyomai az árvíz levonulása után a Kumamoto prefektúrában fekvő Hitojosiban 2020. július 4-én. Tucatnyian eltűntek Japán déli részén a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében, közel 75 ezer embert kellett evakuálni.
Vágólapra másolva!
Tucatnyian eltűntek Japán déli részén szombaton a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek miatt, sokan a háztetőkön várták a mentőket.
Vágólapra másolva!

A Kjúsú szigeten fekvő Kumamoto és Kagosima prefektúrában több mint 75 ezer embert kellett kimenekíteni az otthonából az éjszakai nagy esőzések miatt.

A pusztítás nyomai az árvíz levonulása után a Kumamoto prefektúrában fekvő Hitojosiban 2020. július 4-én. Tucatnyian eltűntek Japán déli részén a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében, közel 75 ezer embert kellett evakuálni Forrás: MTI/AP/Kyodo News/Szato Juki

Az NHK televízió felvételein látni lehetett, amint a Kuma folyóból kiáradó iszapos víz nagy területeket borít el Hitojosiban. Sok autónak az ablakáig ért a víz.

A földcsuszamlások miatt házak dőltek össze, az ár kicsavart fákat sodort el. Többen egy üzlet tetején várták a mentőket.

Az NHK jelentése szerint 13 ember eltűnt.

Kumamotói illetékesek közölték, hogy még tart a károk felmérése.

Légi felvétel a megáradt Kuma folyóról és az elárasztott területekről a Kumamoto prefektúrában fekvő Hitojosiban 2020. július 4-én. Tucatnyian eltűntek Japán déli részén a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében, közel 75 ezer embert kellett evakuálni Forrás: MTI/AP/Kyodo News/-

Abe Sindzó kormányfő egy csoportot állított fel az eltűntek keresésére. A japán meteorológiai hivatal korábban figyelmeztetett a Tokiótól mintegy 1000 kilométerre délre fekvő Kumamoto egyes részein várható heves zivatarokra.

Kabasima Ikuo, Kumamoto kormányzója elmondta, hogy a hadsereg segítségét kérte a mentéshez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!