Ferenc pápa először jelent meg nagyobb nyilvánosság előtt a járvány kezdete óta

FERENC pápa Vatikánváros, 2020. szeptember 6.
Ferenc pápa megáldja a híveket hagyományos vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádsága közben vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre néző ablakából 2020. szeptember 6-án.
MTI/AP/Gregorio Borgia
Ferenc pápa megáldja a híveket hagyományos vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádsága közben vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre néző ablakából 2020. szeptember 6-án.
Vágólapra másolva!
Ferenc pápa először jelent meg nagyobb nyilvánosság előtt a koronavírus-járvány kezdete óta szerdán, és arról beszélt, hogy mindenkinek vigyáznia kell mások és saját maga egészségére, ismét figyelmeztetett az önzésre, mindeközben maszkot viselt, valamint fertőtlenítette a kezét.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyházfő a vatikáni Apostoli Palota Szent Damáz-udvarán beszélt korlátozott számú hívőhöz. Autójában maszkban érkezett, majd amikor kiszállt, levette.

A szervezők a hívek számára kordonok mögött szétszórtan helyeztek el székeket, ennek ellenére sokan a kordonnál tömörültek, és volt köztük olyan, aki levette a maszkját, úgy szólt hangosan a pápához.

Ferenc pápa - akiről közismert, hogy szereti a tömeget közvetlen közelről üdvözölni - ezúttal megtartotta a járvány szempontjából szükséges távolságot, és figyelmeztette hallgatóit, hogy maradjanak ülve a székükön. Majd egy munkatársa fertőtlenítette az egyházfő kezét, és ő egy pódiumra lépett. Tolmács segítségével beszélt a hívekhez.

Ferenc pápa megáldja a híveket hagyományos vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádsága közben vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre néző ablakából 2020. szeptember 6-án Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia

- mondta a pápa, aki megismételte azt az intelmét, hogy ne legyen önző egyik nemzet vagy embercsoport sem, ne próbálja meg kisajátítani magának a koronavírus ellen kifejlesztendő vakcinát, de politikai vagy gazdasági érdekből se használja fel.

A katolikus egyházfő a járvány miatt hat hónapig szüneteltette heti audienciáit,

ezeket a múlt héten újították fel, az volt az első alkalom, hogy a nyilvánosság előtt megjelent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!