A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Lengyelországban ismét rekordot döntött a napi az új fertőzöttek száma

Poland Coronavirus Lockdown Ease disease coronavirus 2019-nCoV infection epidemic pandemic virus COVID-19 COVID SARS-CoV-2, koronavírus, Lengyelország
Védőmaszkos járókelők Varsó belvárosában 2020. május 30-án.
Vágólapra másolva!
A lengyel egészségügyi minisztérium pénteken 2292 új koronavírus-fertőzöttről számot be, ez a legmagasabb napi növekmény a járvány kezdete óta.
Vágólapra másolva!

Az előző rekordot, 1967 új esetet az előző napon jegyezték fel a mintegy 38 millió lakosú Lengyelországban. Adam Niedzielski egészségügyi miniszter aznap azzal számolt, hogy

kétezernél is nagyobb lesz a napi növekmény az elkövetkező napokban.

Csütörtök óta 27, koronavírussal megfertőződött ember halt meg. Az egészségügyi tárca közölte: 26 áldozat esetében a halál oka a Covid-19 és más betegségek együttes megléte volt, egy 76 éves férfinek pedig nem voltak alapbetegségei, de halálát a koronavírus-fertőzés okozta.

Védőmaszkos járókelők Varsó belvárosában 2020. május 30-án. Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Vitvitsky

A koronavírussal kapcsolatba hozott halálos esetek száma a hét folyamán enyhén csökkent, míg kedden 36 ilyen esetről adtak hírt. Az volt a második legmagasabb halálozási szám a járvány kezdete óta, szerdán és csütörtökön egyaránt harminc ember halt meg. Közülük kizárólag a koronavírus miatt kedden hat, szerdán öt, csütörtökön pedig egy ember halt meg Lengyelországban.

A kórházakban 2702 Covid-beteget kezelnek,

166 van lélegeztetőgépen. Egy nap alatt a kórházban kezeltek száma 142-vel, a lélegeztetőgépre szorulóké héttel emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!