A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Megint rekordszámú új fertőzött van Csehországban

Prága, 2020. március 16. Szájmaszkos nő vág át Prága üres Fő terén 2020. március 16-án. A cseh kormány országos vesztegzárat rendelt el a március 16. és 24. közötti időszakra a koronavírus terjedésének megakadályozásáért, valamint lezáratott 21 észak-morvaországi települést. A csehországi fertőzöttek száma jelenleg 298. MTI/EPA/Martin Divisek
Vágólapra másolva!
Csehországban az eddigi napi rekordot mintegy 300-zal meghaladó új koronavírus-fertőzést regisztráltak pénteken, összesen 3793 új esetet - derült ki az egészségügyi minisztérium szombat reggeli kimutatásából.
Vágólapra másolva!

Változatlanul emelkedik a kórházban kezelt személyek és a halálos áldozatok száma is. Pénteken már 1134 ember volt kórházban, közülük 221 állapotát minősítették súlyosnak az orvosok, azaz lélegeztetőgépre szorulnak. A Covid-19 betegséggel összefüggésben a halálos áldozatok száma pénteken 12-vel 699-re emelkedett. Ezen a héten minden nap tíz felett volt az elhalálozások száma.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg már 42 ezer 320. A járvány márciusi kezdete óta több mint 78 ezer személynél mutatták ki a fertőzést, az esetek többségében azonban a betegség enyhe lefolyású volt.

Hétfőtől Csehországban 30 napos szükségállapot lép érvénybe,

amely megteremti a jogi feltételeket a kormányzat számára a gyorsabb és hatékonyabb intézkedések meghozatalához.

Bezárt étterem terasza a prágai Óvárosi téren, a háttérben az óvárosi városháza órája, az Orloj 2020. szeptember 24-én. A koronavírus járvány miatt a cseh egészségügyi miniszter elrendelte, hogy ettől a naptól kezdve a vendéglátóhelyek csak este 10 óráig tarthatnak nyitva. MTI/EPA/Martin Divisek Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Az általánosan romló járvány-helyzet miatt pedig

újabb óvintézkedések lépnek életbe.

A legveszélyeztetettebb régiókban egyelőre két hétre a középiskolák is áttérnek a távoktatásra. A vendéglők és a szórakoztatóhelyek este tízkor bezárnak, a sportrendezvényeket pedig csak nézők nélkül lesz szabad megtartani. Zárt termekben legfeljebb tíz, nyitott helyeken pedig maximum húsz személy vehet részt egy-egy rendezvényen. Ez az istentiszteletekre is vonatkozik.

Zárt terekben és a közlekedési eszközökön továbbra is kötelező a maszk viselete.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!