Belehalt a koronavírusba a szerb ortodox egyház feje

Belgrád, 2020. november 20.
2020. március 15-én Belgrádban készített kép Irinej pátriárkáról, a szerb orotodox egyház fejéről, aki az új koronavírus előidézte Covid-19 betegségben 90 éves korában, 2020. november 20-án elhunyt.
MTI/AP/Darko Vojinovic
Belgrád, 2020. november 20. 2020. március 15-én Belgrádban készített kép Irinej pátriárkáról, a szerb orotodox egyház fejéről, aki az új koronavírus előidézte Covid-19 betegségben 90 éves korában, 2020. november 20-án elhunyt. MTI/AP/Darko Vojinovic
Vágólapra másolva!
Belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe Irinej pátriárka, a szerb ortodox egyház feje - erősítették meg hírt orvosai a belgrádi sajtónak pénteken.
Vágólapra másolva!

Az egyházfő halálhírét már egy nappal korábban is több szerb médium megírta, majd visszavonta.

A 90 éves egyházfőt november 5-én szállították kórházba. Állapota szerdáig stabilnak volt mondható, a múlt éjszaka során azonban sokat romlott.

Irinej pátriárka november elsején részt vett a montenegrói ortodox egyházfő, Amfilohije temetésén, aki a koronavírus-fertőzés szövődményeibe halt bele.

2020. március 15-én Belgrádban készített kép Irinej pátriárkáról Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

Amfilohijét nyitott koporsóban ravatalozták fel, a hívek a homlokát és a kezét csókolgatták kegyeletük lerovásának részeként.

A gyászszertartáson, amelyen több ezren vettek részt, szinte senki nem viselt maszkot, és a kötelező távolságot sem tartották be.


A 12 milliós szerb ortodox egyház legtöbb tagja Szerbiában, Montenegróban és Boszniában él.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről