Brüsszel fel akar számolni minden olyan akadályt, ami gátolja a migránsok befogadását

Vertical Horizontal migration immigration refugee social illegal-immigrants TOPSHOTS MIGRATION AND IMMIGRATION MIGRANT ARRIVAL
Migrants from Tunisia and Lybia arrive onboard of an Italian Guardia Costiera (Coast Guard) boat in the Italian Pelagie Island of Lampedusa on August 1, 2020. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Felszámolná az Európai Bizottság azokat az akadályokat, amelyek gátolják a bevándorlók részvételét és befogadását az európai társadalomba.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság (EB) ismertette a bevándorlók társadalmi integrációjáról és befogadásáról szóló cselekvési tervét. A dokumentum szerint a bevándorlók és a bevándorló háttérrel rendelkező európaiak jelentősen hozzájárulnak az Európai Unió működéséhez, az EB ezért fel akarja számolni azokat az akadályokat, amelyek gátolhatják részvételüket és befogadásukat az európai társadalomba.

Margarítisz Szkínász európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos a stratégia bemutatásakor közölte,

A cselekvési terv ezért egyebek mellett oktatási és foglalkoztatási tervet vázol fel, illetve az egészségügyi szolgáltatások és a lakhatás biztosításához kíván hozzájárulni. Szkínász kiemelte, hogy a befogadás az európai életforma megtestesülése.

Brüsszel ismételten elővette az illegális bevándorlók betelepítését Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

- fogalmazott az uniós biztos.

Ylva Johansson uniós belügyi biztos elmondta, az integráció és a befogadás azt jelenti, hogy meghallgatjuk a bevándorló közösségeket, és biztosítjuk, hogy mindenki a hátterétől függetlenül gyakorolhatja jogait.

A cselekvési tervet bemutatva az uniós biztos közölte, a szöveg célzott támogatást javasol, figyelembe véve az olyan egyedi jellemzőket, mint például a nemi hovatartozás vagy a vallási háttér, amelyek sajátos kihívásokat jelenthetnek a migráns háttérrel rendelkezők számára.

Befogadó oktatást és képzést kíván biztosítani a kisgyermekkortól a felsőoktatásig, amelynek középpontjában a képesítések elismerésének megkönnyítése áll.

A foglalkoztatási lehetőségek és a készségek elismerésének javítását célozza, javítani kívánja a migráns háttérrel rendelkezők egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését, valamint biztosítani, hogy az érintettek tájékoztatást kapjanak jogaikról. Meg akarja szüntetni a velük szemben jelentkező kirekesztést, hátrányos megkülönböztetést és a rasszizmust. Továbbá uniós alapok támogatásával kívánja lehetővé tenni a megfelelő és megfizethető lakhatáshoz való hozzáférésüket - közölte az uniós biztos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!