Minden előzmény nélkül elvágta a 7 éves amerikai kislány torkát a parkban

Vágólapra másolva!
8 évet kell börtönben töltenie annak az amerikai nőnek, aki látszólag minden ok nélkül vágta el egy kislány torkát - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A hétéves Emily Jones édesapjával rollerezett hazafelé anyák napján egy boltoni parkon keresztül, amikor egy padon ülő nő elé ért. Eltiona Skana minden előzetes ok nélkül

a kislánynak ugrott, és a nála lévő késsel elvágta a torkát, majd elszaladt.

"Odafutottam Emilyhez. Teljesen elborzadtam. Tudtam, hogy nagyon nagy a baj, és már nem lehet visszacsinálni. Könyörögtem neki, hogy Emily, ne hagyj itt, maradj velem. Próbált levegőt venni, de nem tudott, csak szenvedett és láttam a szemében, hogy rettentően fél" – emlékezett vissza az apa, Mark Jones.

A kislányhoz mentőhelikopter sietett, de a kórházba érkezése után fél órával meghalt. A hatóságok hajtóvadászatot indítottak a gyerekgyilkos után, és hamar el is fogták. A nőről azonban kiderült, hogy paranoid skizofréniában szenved, amiről papírja is volt, így nem lehet őt elítélni a kislány meggyilkolásáért.

Skana tettét sohasem magyarázta meg.

A bíróság végül életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a nőt, amiből minimum nyolc évet kellene tölteni a rácsok mögött, de az ítéletet nem fogják végrehajtani rajta. Helyette kényszergyógykezelésre küldik, amíg szükséges – áll a végzésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!