Huszonkét migránst találtak két tartályos teherautóban Szlovéniában

szlovénia, horvátország, kerítés, határ
A barbed wire fence is set up along the Slovenian-Croatian border in Rakovec, in Slovenia on February 16, 2017. Slovenia on January 26, 2017 approved a bill allowing police to seal the border with Croatia to migrants in case of a new influx along the so-called Balkan route, sparking condemnation from rights groups. Under the new legislation, Slovenian authorities can reject asylum seekers directly at the frontier with non-Schengen member Croatia if migrant numbers suddenly rise and "threaten public order and internal security". / AFP PHOTO / Jure MAKOVEC
Vágólapra másolva!
Szlovéniában huszonkét migránst találtak a hatóságok két Szerbiából érkező tartályos teherautón - közölte a maribori rendőrség vasárnap.
Vágólapra másolva!

Mindkét élelmiszert szállító teherautó ugyanannak a szerbiai vállalatnak a tulajdona.

Az egyikben 13, a másikban pedig 9, láthatóan kimerült bangladesi, indiai, török és szíriai illegális bevándorlóra bukkantak a hatóságok.

A rendőrség beszámolója szerint a tartályok életveszélyesek voltak, mert alig volt bennük levegő.
Szlovéniában az év első öt hónapjában 3300 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok, ami 25 százalékkal kevesebb az előző év ugyanezen időszakához képest.

A szlovén sajtó szerint a visszaesés részben a koronavírus-járványnak és az ahhoz kapcsolódó szigorú intézkedéseknek a következménye, azonban az enyhítések felgyorsították a folyamatokat.

Május végéig 2030 főt toloncoltak vissza a szlovén rendőrök más országokba, a legtöbbet Horvátországba, és 1198-an folyamodtak menekültstátuszért az országban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!