Párizs és a nagyvárosok után újabb 38 francia megyében is kijárási tilalom lesz esténként

Vágólapra másolva!
Újabb területekre kiterjesztették az esti kijárási tilalmat Franciaországban. Eddig a francia emberek egyharmadát érintette, most már több mint kétharmadát. A koronavírus-járvány egyre drámaiabb Franciaországban. Az erőszakos vírustagadók, a maszkviselés ellen hergelő ismert emberek és a kijárási tilalom be nem tartása a bevándorlók lakta negyedekben folyamatosan súlyosbítja a helyzetet.
Vágólapra másolva!

Franciaországban 102 megye van, közülük 38-ban lesz kijárási tilalom holnaptól. Párizsban és nyolc nagyvárosban továbbra is érvényben marad a korlátozás, feltehetően decemberig. A nagyvárosok környékét érintő megyékkel együtt összesen 54 megyében lesz a legmagasabb riasztási fokozat.

Ez 46 millió embert jelent.

Mindezt Jean Castex miniszterelnök jelentette be. Az elmúlt egy hétben 40%-kal nőtt a fertőzöttek száma, 100 ezer lakosra vetítve. Különösen drámai a helyzet - a tavaszi időszakhoz hasonlóan - a 65 évesnél idősebbeknél.

6 embernél több nem tartózkodhat együtt nyilvános helyen, az éttermek, színházak, mozik kivételek, de azokra is szigorú szabályok vonatkoznak. A színházak és mozik gyakorlatilag délután játszanak, mert este 9-től reggel 6-ig kijárási tilalom van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!