Drámaian több a gyilkosság és a fegyveres bűnözés Amerikában a szélsőbaloldali rendőrgyűlölő kampányok után

Black Lives Matter, BLM,  mozgalom, tüntető, Portland
Portland, 2020. július 27. A Black Lives Matter mozgalom tüntetői a szövetségi bíróság épületét ostromolják az Oregon állambeli Portlandben a 2020. július 27-ére virradó éjszaka. MTI/EPA/David Swanson
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban a világjárvány és a szigorú karanténszabályok ellenére is óriási mértékben megnőtt a gyilkosságok száma. Tavaly nyáron 42 százalékkal, ősszel pedig 34 százalékkal nőtt meg az emberölések száma az előző év azonos időszakához mérten. A baloldali lapok a koronavírust okolják, ennél azonban egy sokkal egyértelműbb magyarázat is van, méghozzá az, hogy a főbb rendőri hivataloknál folyamatosak a leépítések és a drasztikus pénzmegvonások. A BLM mozgalomhoz kapcsolódó rendőrgyűlölő kampányoknak akarnak megfelelni a demokrata államok.   
Vágólapra másolva!

Semmi kétség afelől, hogy az Egyesült Államokban 2020-ban végigsöprő radikális baloldali hullám soha nem látott erőszakhullámot hozott magával, élen a BLM-mel. A koronavírus és igazságügyi bizottság (Commission on COVID-19 and Criminal Justice) húszoldalas tanulmánya szerint nemcsak a gyilkosságok száma ugrott meg drasztikusan 2020 májusa és júniusa között, hanem az erőszakos és a fegyveres bűncselekményeké is.

Ahogy korábban írtuk, az emberölések száma 34 százalékkal emelkedett 2019 őszéhez mérten, de nyáron még ennél is nagyobb, 42 százalékos növekedés volt tapasztalható.

A vizsgált 21 városban 610 gyilkossággal történt több, mint egy évvel korábban. Emellett a súlyos testi sértések száma 15 százalékkal ugrott meg ősszel, nyáron pedig 13 százalékkal, míg a fegyveres bűncselekmények száma 15 és 16 százalékkal.

A rendőröket hergeli egy BLM-tüntető Forrás: Getty Images/2020 David McNew/David Mcnew

Louisville-ben az egy évvel korábbihoz képest 78 százalékkal követtek el több gyilkosságot, szám szerint 78-ról 139-re nőtt a megölt emberek száma, ráadásul ezek az adatok csak októberig lettek közölve, vagyis a valóságban még ennél is több gyilkosságról beszélhetünk. Milwaukee-ban még tragikusabb volt a helyzet, itt 98-ról 191-re emelkedett a gyilkosságok száma, vagyis majdnem megduplázódott egy év alatt.

Szintén rendkívül rossz adatokat közölt New York, ahol 314-ről 437-re, míg Chicagóban 481-ről 748-ra nőtt az emberölések száma.

Az ultraliberális lapok mindezt a koronavírusra és a gazdasági nehézségekre fogják, azonban a rendőrségtől megvont pénzt, és ezáltal a leépítéseket, valamint a radikális baloldali tüntetéseket senki nem említi, pedig városokat tartottak rettegésben a BLM harcosai, akik egy ponton azt akarták elérni, hogy oszlassák fel a rendőrséget is, hogy szabadon bűnözhessenek és fosztogathassanak.

A rendőrséget ért baloldali támadások azonban hatásosak voltak, hiszen New York városban egymilliárd dollárt vettek el a rendfenntartó erők költségvetéséből, Los Angelesben pedig 150 millió dollárt. Minneapolisban, ahol a BLM és a radikális baloldali terrorszervezet, az Antifa által a legnagyobb nyomás került a rendőrségre, 80 százalékkal csökkent a közúti ellenőrzések aránya 2019-hez képest, hiszen a rendőrséget módszeresen megfélemlítették.

A 2020-as amerikai események meglehetősen egyértelműen megmutatták, hogy a szabadjára engedett káosz és bűnözés a melegágya a további hasonló eseményeknek és az extrém szintekre emelkedett vandalizmusnak és erőszaknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!