A dán kormány célja az, hogy senki se kérjen menedéket az országban

Horizontal REFUGEE ROAD SUITCASE IMMIGRATION IMMIGRANT CONSQUENCES OF WAR
A migrant is praying at the road side of a freeway north of Rodby as a large group of migrants, mainly from Syria, walk on the highway moving to the north on September 7, 2015 in Denmark. The migrants want to reach Sweden to seek asylum there. Some of the migrants arriving in central Europe continue to other countries, as local authorities across the continent are trying to accommodate the rising tide of refugees. AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / JENS NORGAARD LARSEN +++ DENMARK OUT (Photo by Jens Nřrgaard Larsen / SCANPIX DENMARK / AFP)
Vágólapra másolva!
Dánia célja az, hogy senki se kérjen menedéket az országban - mondta Mette Frederiksen dán miniszterelnök a koppenhágai parlamentben pénteken.
Vágólapra másolva!

- idézte a szociáldemokrata kormányfőt honlapján a Nord News skandináv hírportál.

Dániában a szigorú bevándorlási politika és a koronavírus-járvány nyomán mindössze 1547 menedékkérőt regisztráltak tavaly.

1998 óta ez volt a legalacsonyabb szám.

2015-ben, a menekültválság csúcspontján több mint tízszer ennyi menedékkérelem érkezett be a dán hatóságokhoz, szám szerint 21 316. A mindössze 5,8 millió lakosú Dánia nem csinál titkot abból, hogy nem látja szívesen a migránsokat - jegyezte meg az AFP francia hírügynökség.

- jegyezte meg a kormányfő.

Migránsok Dániában még 2015 szeptemberében Forrás: AFP/JENS NOERGAARD LARSEN/Jens Nrgaard Larsen

A dán miniszterelnök szerint elődei súlyos hibákat követtek el, amikor túl kevés követelményt támasztottak a menedékkérőkkel szemben a dán értékek átvétele és az önfenntartás képessége terén.

Frederiksen 2017-ben az ellenzék vezetőjeként ismertetett egy tervezetet, amely visszaküldené a nem nyugati bevándorlókat az afrikai fogadóközpontokba.

Koppenhága szeptemberben kinevezett egy migrációs nagykövetet, akinek az a célja, hogy felgyorsítsa az Európai Unión kívüli elosztótáborok létrehozását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!