A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Dánia nem fogad légi járatokat Dubajból a megbízhatatlan tesztek miatt

Dubaj, Emirates
Dubaj, 2016. augusztus 3. Az Emirates légitársaság egyik Boeing 777-300-as utasszállító repülőgépe a kifutón 2016. augusztus 3-án, miután a légi jármű leszállás közben a földhöz csapódott és kigyulladt a dubaji nemzetközi repülőtéren. A balesetben a 275 utas egyike sem sérült meg. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Dánia átmenetileg nem fogad légi járatokat az Egyesült Arab Emírségekből, mert felmerült a gyanú, hogy nem megbízhatók azok a koronavírustesztek, amelyeknek a Dubajból kiutazókat vetik alá - közölték a dán hatóságok pénteken. Dánia az egyik első ország volt a világon, amely deklarálta, hogy negatív koronavírusteszttel engedélyezi a beutazást lényegében bárki számára.
Vágólapra másolva!

Benny Engelbrecht dán közlekedési miniszter azt mondta: állampolgári bejelentések alapján úgy döntöttek, alaposan kivizsgálják a dubaji tesztelési gyakorlatot, mert "teljesen biztosak" akarnak lenni abban, hogy "nem lesz gond". A miniszter azt mondta, hogy a koronavírus dél-afrikai variánsát bizonyítottan Dubajból hurcolta be egy utazó Dániába.

Dánia január 9. óta engedélyezi a beutazást bármely külföldi állampolgár számára, aki igazolja, hogy a beutazást megelőző meghatározott időszakban átesett a Covid-19 betegségen, illetve a vírusmentességét.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/-------------------

A dán külügyminisztérium január 8-ai ajánlásában arra figyelmeztette a dánokat, ne utazzanak külföldre még üzleti ügyben sem, mert fennáll a veszélye, hogy hazahozzák a vírust, különösen a korábbiaknál is gyorsabban terjedő valamely új variánsát. Előzőleg számos dán híresség, köztük Mikkel Kessler korábbi világbajnok ökölvívó, Nicklas Bendtner volt válogatott labdarúgó vagy Michael Maze asztaliteniszező posztolt magáról képet a közösségi médiában, amint Dubajban pihen.

Az Egyesült Arab Emírségekben pénteken 3552-vel már a 11. egymást követő napon döntött rekordot az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Szerdától emiatt újabb korlátozó intézkedéseket vezetnek be:

betiltják az esküvőket és a nyilvános összejöveteleket, egyszerre legfeljebb tíz családtag találkozhat.

A szigorításokra azért volt szükség, mert olyan sok koronavírus-fertőzött került kórházba, hogy el kellett halasztani a nem életmentő műtéteket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!