A nevelt kisfiát éveken át megerőszakoló francia baloldali politológus egyik legközelebbi barátja a francia vérfertőzéseket vizsgáló bizottság elnöke

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo beszámolt, a legfontosabb francia politikatudományi intézet, a Sciences-Po elnöke, a 70 éves Olivier Duhamel a nyolcvanas években akkor 14 éves nevelt fiát rendszeresen, két éven át megerőszakolta. Ez most derült ki, amikor a fiú ikertestvére könyvet írt mostohaapjuk rémtetteiről. Az ismert baloldali politológus, Duhamel lemondott a Sciences-Po elnökségéről, de magával rántotta a család régi barátját, az egykori szocialista igazságügy-miniszternőt is.
Vágólapra másolva!

Elisabeth Guigou, aki 1990-től három különböző baloldali kormányban volt miniszter, köztük Lionel Jospin igazságügy-minisztere is, heti rendszerességgel látogatta a családot, éppen abban az időben, amikor a politológus nevelt fiát erőszakolta.

Olivier Duhamel Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Azt természetesen senki nem állította, hogy Guigou előtt történt mindez, azonban mint a család talán legjobb barátja, feltehetően tudhatott az egészről. Főleg, hogy kiderült: a politológus felesége az első pillanattól kezdve tudott a kisfiú rendszeres megerőszakolásáról. Ezt a fiú ikertestvére állítja most megjelent könyvében. Egyébként a fiú - már felnőttként - ezt vallotta a rendőrségen is, de akkor nem lett belőle ügy.

Elisabeth Goigou

A most 74 éves Elisabeth Guigou a vérfertőzéseket feltáró bizottság elnöke volt, egészen a mai napig. Azé a bizottságé, amelynek éppen az Olivier Duhamel-típusú ügyekkel kellett eddig foglalkoznia. Pontosabban, kellett volna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről