A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Határozott fellépést ígért az osztrák kormány a szilveszterkor randalírozó migránsok ellen

Bécs, lövöldözés, terrortámadás, terror
Rendőrök Bécs belvárosában 2020. november 3-án, miután előző este lövöldözés történt a Seitenstettengasse utcai zsinagóga közelében. Az imaházban ekkor nem voltak emberek, így egyelőre nem tudni, hogy ez volt-e a célpont.
Vágólapra másolva!
Az APA osztrák hírügynökség szombati jelentése szerint Karl Nehammer belügyminiszter a migránsok bécsi balhézására reagálva leszögezte, hogy nem tűrik el az ilyen cselekedeteket a "párhuzamos társadalmakhoz" tartozók részéről. A magyar médiában az Origo számolt be róla elsőként, hogy Allahu Akbart kiabáló migránsok verték szét az osztrák főváros belvárosát szilveszterkor.
Vágólapra másolva!

Kemény fellépést ígérnek

"Az ilyen cselekményeket nem tűrjük el" - hangsúlyozta vasárnapi közleményében Karl Nehammer, hozzátéve, hogy a történtek "mélyen antidemokratikus és minden szolidaritást nélkülöző magatartás jelei".

- így a belügyminiszter.

Susanne Raab, integrációs ügyekért felelős tárca nélküli miniszter az APA-nak kijelentette, hogy mélyen megrázták a Favoriten negyedben szilveszter éjjel készült felvételek, amelyek

ismételten a párhuzamos társadalmak veszélyéről tanúskodnak.

A néppárti belügyminiszter azt is közölte: a bécsi rendőrség széleskörű nyomozást indít az ügyben.
Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőnök ehhez kapcsolódva kijelentette, hogy máris egyenruhás különleges egységek és civil ruhás nyomozók járőröznek és végeznek ellenőrzéseket a városnegyedben.
Pürstl várhatóan hamarosan a bécsi városvezetéssel is megvitatja a bevándorlók beilleszkedésével kapcsolatos biztonsági helyzetet és a rendőrség erre vonatkozó politikáját.

Őrjöngtek szilveszterkor

Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, a Favoriten negyedben, a Reumann téren randalírozók amellett, hogy pirotechnikai eszközökkel számos kárt okoztak, a jelentések szerint felgyújtottak egy rendőrautót, gyúlékony folyadékkal öntöttek le egy fenyőfát, és a közbelépő rendőröket is égő pirotechnikai eszközökkel dobálták meg.

A rendőrség kilenc embert állított elő, közöttük szír, osztrák, iraki fiatalokat. Egy 21 éves szír férfit, aki szemetesedénnyel akart betörni egy ékszerüzletbe, előzetes letartóztatásba helyeztek. Nehammer és Raab köszönetet mondott a rendőrségnek a fellépéséért.

Napirenden a zavargások

Favoritenben már augusztusban összetűzések voltak kurd nacionalista tüntetők és török bevándorlók között, ami miatt feszültté váltak a török-osztrák kapcsolatok. Sebastian Kurz osztrák kancellár viszály szításával vádolta meg Ankarát.

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) a most történtek miatt bírálta Michael Ludwig szociáldemokrata polgármestert, aki szerinte kudarcot vallott az integráció megvalósításában. Dominik Nepp, a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) képviselő volt bécsi alpolgármester kijelentette: "megdöbbentette az iszlamiszta bűnöző migráns csőcselék", és 2020 júniusa, a zavargások kezdete óta tanúsított tétlenséggel vádolta meg a belügyminisztert.

Norbert Hofer, az FPÖ vezetője a rendzavarók kitoloncolását követelte, az osztrák állampolgársággal rendelkezőktől pedig az okozott károk megtérítését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!