A járvány miatt még több migráns érkezhet Afrikából Európába

spanyolország, migráns, migráció, bevándorló
Arguineguín, 2020. szeptember 4. Illegális bevándorlók szájmaszkot vesznek át védőöltözetet viselő egészségügyi alkalmazottaktól a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvő Arguineguín kikötőjében 2020. szeptember 4-én. A spanyol parti őrség 21, Európába igyekvő migránst mentett ki egy kis csónakból Gran Canaria közelében. MTI/EPA-EFE/Quique Curbelo
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt várhatóan idén többen próbálnak majd meg menedékkérőként Európába jutni - közölte kedden a bécsi székhelyű Nemzetközi Migrációpolitikai Fejlesztő Központ vezetője, Michael Spindelegger.
Vágólapra másolva!

A volt osztrák alkancellár és külügyminiszter szerint Európában több oltóanyag áll rendelkezésre, jobb az egészségügyi ellátás és a járvány okozta gazdasági válság is hozzájárul a migrációs folyamatok erősödéséhez.

Michael Spindelegger Forrás: AFP/TT/Janerik Henriksson

- mondta el Spindelegger, hozzátéve, hogy sok országban romlanak a gazdasági kilátások, ami szintén erősítheti a kivándorlási kedvet.

Illegális bevándorlók szájmaszkot vesznek át védőöltözetet viselő egészségügyi alkalmazottaktól a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvő Arguineguín kikötőjében 2020. szeptember 4-én. Forrás: MTI/EPA-EFE/Quique Curbelo

A szervezet szerint új útvonalak vannak kialakulóban Libanon és Ciprus, valamint Mauritánia és a Kanári-szigetek között; ahol 900 százalékkal emelkedett az érkezők száma.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!