Soha nem volt annyi új beteg Nagy-Britanniában, mint most egy nap alatt

London, 2021. január 5. Magányos járókelő a brit jegybank, a Bank of England londoni épülete előtt 2021. január 5-én. Ezen a napon lépett életbe a koronavírus új változata terjedésének megfékezésére a brit kormány által egész Angliára elrendelt legalább hathetes zárlat. MTI/AP/Matt Dunham
Vágólapra másolva!
Több mint 60 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában Nagy-Britanniában, korábban soha ennyi beteget nem jelentettek egy nap alatt a szigetországban. 
Vágólapra másolva!

A tömeges szűrések kezdete óta a legmagasabb napi koronavírus-fertőzési számot regisztrálták kedden Nagy-Britanniában. Az egészségügyi minisztérium kedd esti ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 60 916 új fertőzést azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte.

Most először fordult elő, hogy a tesztekkel kimutatott új koronavírus-fertőzések száma meghaladta 60 ezret egy nap alatt.

Lovas rendőrök járőröznek London pénzügyi negyedében 2021. január 5-én. Ezen a napon lépett életbe a koronavírus új változata terjedésének megfékezésére a brit kormány által egész Angliára elrendelt legalább hathetes zárlat Forrás: MTI/AP/Matt Dunham

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Boris Johnson hétfő este bejelentette, hogy egész Angliára zárlatot rendelnek el egészen márciusig. Az intézkedésre az új koronavírustörzs gyors terjedésének megfékezése miatt van szükség. Ez a mutáció ugyanis sokkal fertőzőbb lehet, mint az eddig ismert koronavírus.

Ennek értelmében kedden nulla órától Anglia lakossága újból csak a legindokoltabb esetekben - például az alapvető fontosságú cikkek megvásárlása, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából - hagyhatja el otthonát, illetve akkor, ha valaki családon belüli erőszakcselekmény elől kénytelen menekülni. Munkába is járhatnak azok, akiknek otthoni munkavégzése nem megoldható.
A munkába utazástól eltekintve azonban az engedélyezett lakhelyelhagyások esetén is mindenkinek törekednie kell arra, hogy lakóhelye közelében maradjon, és a szabadtéri testmozgást napi egy alkalomra kell korlátozni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!