A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több rendőrt akarnak a migránsok szilveszteri pusztítása után Bécsben

Vágólapra másolva!
Példátlan pusztítást okozott egy főleg bevándorlókból álló banda szilveszter éjjel Bécs belvárosában. A környéken lakók azt szeretnék, ha több rendőr lenne a kerületben. Az ékszerboltosnak, akinek az üzletébe be akartak törni, kétmillió forintnak megfelelő kárt okoztak.
Vágólapra másolva!

Elsőként az Origo számolt be róla Magyarországon, hogy Allahu Akbart kiabáló migránsok szemeteseket robbantottak fel petárdákkal, a darabjaikkal üzletek (köztük ékszerbolt, pékség és fagyizó) kirakatait próbálták betörni szilveszterkor Bécsben. Megrongáltak automatákat és padokat is Bécs bevándorlók által lakott belvárosi, Favoriten kerületében szilveszter éjjel.

Ez volt az eddigi legszörnyűbb szilveszter, panaszkodott az oe24.at hírportálnak egy nő, aki 35 éve lakik a kerületben. Szerinte senki sem tesz semmit, hogy biztonságosabb legyen a környék.

Philipp Thurzo ékszerész, akinek az ékszerboltjába egy törött kukával próbáltak betörni, pedig azt mondta, hogy 7 ezer eurós, átszámítva 2,5 millió forintos kára keletkezett. Azt szeretné, ha növelnék a térfigyelő kamerák számát és több rendőr lenne az utcákon.

Az Österreich hírlapnak pedig egy rendőr azt mondta, nem titok, hogy a környéken nagyon sok olyan bevándorló él, akik nem tudtak beilleszkedni, de ők szinte tehetetlenek velük szemben.

Az osztrák kormány is felháborodott a történteken, és jelezték, hogy nem tűrik, hogy párhuzamos társadalmak alakuljanak ki az országban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!