A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megérkezett az első COVAX-vakcinaszállítmány Afganisztánba

Kabul, 2021. március 3. Egészségügyi dolgozó AstraZeneca koronavírus elleni oltást kap egy kabuli kórházban 2021. március 3-án. Afganisztán eddig már 500 ezer adag AstraZeneca-vakcinát kapott Indiától. Az afgán egészségügyi miniszter bejelentette, hogy 34 tartományban már 12 ezer egészségügyi alkalmazottat beoltottak. MTI/EPA/Hedajatullah Amid
Vágólapra másolva!
Megérkezett az első vakcinaszállítmány Afganisztánba a COVAX nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezés keretében - tudatta hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
Vágólapra másolva!

Nadzsibulla Szafi, a WHO egyik illetékese szerint a most érkezett 468 ezer adag oltóanyag csupán töredékét képezi

a majdnem hárommillió dózisnak, amit a program keretében ingyenesen szánnak Afganisztánnak.

Váhid Madzsroh ügyvivő afgán egészségügyi miniszter szerint elsőként az egészségügyi dolgozókat, az afgán biztonsági erők tagjait és a médiaszakembereket fogják immunizálni.

Afganisztánban február végén indult az oltási kampány India által adományozott félmillió adag vakcinával. A 40,4 millió lakosú országban a járvány kitörése óta az 55 ezret is meghaladja a fertőzöttek száma, akik közül több mint 2400-an haltak meg.

Egészségügyi dolgozó AstraZeneca koronavírus elleni oltást kap egy kabuli kórházban március 3-án Forrás: MTI/EPA/Hedajatullah Amid

Az Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetség (Gavi), a járványügyi felkészüléssel kapcsolatos újításokkal foglalkozó koalíció (CEPI) és a WHO által közösen létrehozott COVAX célja a Covid-19-oltóanyagok kifejlesztésének és gyártásának felgyorsítása, valamint a vakcinához való tisztességes és méltányos hozzáférés biztosítása minden országnak. A kezdeményezéshez idén kétmilliárd adag oltóanyagot kötöttek le, ezt további egymilliárddal bővíthetik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!