Minden ok nélkül hasba rúgott egy ázsiai nőt az utcán egy amerikai férfi

New York, 2021. március 31., szerda (MTI/AP) - Az amerikai hatóságok keresnek egy férfit, aki két napja rasszista szitokszavakat kiabálva brutálisan bántalmazott egy 65 éves ázsiai-amerikai nőt a New York-i Times Square közelében, megtalálásához kérik a l
This image released on March 30, 2021, on its Twitter feed (@NYPDTips) by the New York Police Department Crime Stoppers shows a man assaulting a 65-year-old Asian American woman on March 29, 2021. - The attack, which took place on a sidewalk in broad daylight in Midtown Manhattan on Monday, was caught on CCTV footage from inside an adjacent building. In the video, posted online by police, the man can be seen walking up to the 65-year-old woman and kicking her in the stomach, knocking her to the ground. He then kicks her several times in the head before walking away. (Photo by - / @NYPDTips / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /NYPD Crime Stoppers " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Egy férfi Manhattan belvárosában brutálisan összevert egy ázsiai nőt fényes nappal az utcán. A New York-i Rendőrkapitányság szerint nem ez volt az első eset, hogy ázsiaikat támadtak meg az után - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

A rendőrök hajnalban elfogták azt a 38 éves Brandon Elliotot, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétfőn Manhattan belvárosában egy üzlet előtt megvert egy ázsiai nőt. A véres támadást az üzlet biztonsági kamerája is rögzítette.

kiabálta a támadó miközben verte a nőt. Brandon Elliot a támadás helyszínétől nem messze egy hajléktalanszállón él.

A 65 éves ázsiai-amerikai nőt a New York-i Times Square közelében támadták meg. Forrás: AFP/-

A videó alapján

a férfi először hasbarúgta a 65 éves nőt, aki ettől elesett, ezután a támadó fejberúgta, majd több helyen is megrúgta a testén.

Kamerafelvételek tanúsága szerint

két biztonsági őr egy közeli épület bejáratánál szintén tétlenül végignézte az esetet,

és még akkor sem siettek az áldozat segítségére, amikor a földön feküdt, és a tettes sietség nélkül elment a helyszínről. A biztonsági őröket munkaadójuk azóta felfüggesztette az ellenük szóló nyomozás idejére.

A nő súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították,

de kedden már kiengedhették egy kórházi szóvivő szerint.

A rendőrség szerda hajnalban fogta el a férfit, akit gyűlölet-bűncselekmény elkövetésével, és bántalmazással vádolnak.

A New York-i rendőrség korábban 2500 dollár jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek. Egyúttal a megrótta azokat a járókelőket, akik tétlenül nézték, a hétfői támadást.

A 38 éves Brandon Elliot, fényes nappal támadt rá a 65 éves nőre. Forrás: AFP/-

A környéken az AP hírügynökség szerint általában sokkal több rendőr járőrözik, mint másutt az országban, a hétfői incidens idején azonban egy sem volt a közelben.

Kiderült, hogy a férfi egy hajléktalanszállón élt Forrás: AFP/-

A New York-i esetet több olyan támadás előzte meg az országban, amelyet ázsiai származású amerikaiak ellen követtek el. A legsúlyosabb március közepén történt Georgiában:

egy lőfegyveres támadó egymás mellett lévő masszázsszalonokban agyonlőtt nyolc embert,

köztük hat ázsiai származású nőt.

New Yorkban az idén már 33, gyűlöletből fakadó támadás történt, míg a tavalyi év azonos időszakában 11.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!