A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elismerte az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, hogy nem működik a vakcinák elosztása

Vágólapra másolva!
Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke az amerikai CNBC-nek adott interjújában elismerte, hogy komoly problémák merültek fel az oltások ütemezésével és az oltóanyagok szétosztásával kapcsolatban - szemlézte a CNBC cikkét a 888. 
Vágólapra másolva!

- vallotta be a bizottság magas rangú képviselője, aki azt is elismerte, hogy az oltási program kezdete óta komoly kritikákat kaptak. Elmondása szerint Brüsszel amiatt is aggódik, hogy az AstraZeneca nem tudja teljesíteni szerződésben vállalt szállítási kötelezettségeit az első negyedévben

Fel kell gyorsítanunk az oltást, fel kell gyorsítanunk a vakcinák előállítását és szétosztását

- fogalmazott Dombrovskis.

Az Európai Bizottság elismerte, hogy nem jól működik a vakcinák szétosztása Forrás: Facebook/Valdis Dombrovskis

Mint ismert, az elmúlt időszakban a tagállamok részéről megszaporodtak a bírálatok az akadozó vakcinaszállítmányok és a nehézkesen működő központosított rendszer miatt.

Mivel Brüsszelen egyre nagyobb volt a nyomás, ezért védekezés gyanánt azzal álltak elő, hogy nem ők, hanem a tagállamok szerződtek a vakcinagyártókkal. Csakhogy erről gyorsan kiderült, hogy nem igaz: magyar illetékesek hivatalosan is megerősítették, hogy nincsenek más vakcinaszerződések, csak és kizárólag az, amit az uniós bürokrácia kötött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!