Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

France pas de calais loos en gohelle twin slag heaps pit head AERIAL VIEW ARCHITECTURE BUILDING CITY COAL Day DWELLING ENVIRONMENT EUROPE France HOUSE Loos en Gohelle MINE mining development No People Outdoors Pas de Calais ROCK SLAG HEAP SUMMER TOURISM U
France, Pas de Calais, Loos en Gohelle, the twin slag heaps of pit head 11/19, mine site listed as World Heritage by UNESCO (aerial view)
Vágólapra másolva!
Vízbetörés következtében 21 bányász rekedt 1200 méteres mélységben egy szénbányában Kínában - jelentette vasárnap a Hszinhua kínai hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A baleset helyi idő szerint szombat este történt Kína északnyugati részén, Hszincsiang-Ujgur autonóm tartomány székhelyétől, Ürümcsitől 85 kilométerre nyugatra, a Hutubi szénbányájában.

A mentőegységek elkezdték kiszivattyúzni a vizet a járatokból. Jelenleg három szivattyú dolgozik, és egy negyediket is üzembe helyeznek hamarosan - közölte a mentésirányítás.

Kínában gyakoriak a bányaszerencsétlenségek. Januárban egy robbanás után 22 bányász rekedt a föld alatt az ország keleti részén; csaknem két hétbe telt, mire elérték őket a mentőegységek. Tizenegy embert sikerült kimenteni, tízen meghaltak, egy bányász pedig eltűnt.

Sajtóértesülések szerint a mentőegységek jelenleg is próbálnak kapcsolatot létesíteni az 1200 méter mélyen ragadt bányászokkal. Összesen 29-en dolgoztak a bányában a baleset idején, nyolcukat már sikerült kimenteni, 21 embert azonban továbbra is keresnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!