A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nyugdíjasok tüntettek Párizsban, követelték az oltást

Franciaország, Párizs, tüntetés, nyugdíj, nyugdíjas, Kilenc szakszervezet és egyesület felhívására március 31-én, szerdán tartottak nyugdíjas tüntetést Franciaországban, 2021.03.31.
At the call of nine trade unions and associations, a retirement action day will be held on Wednesday March 31. In Paris, the demonstrators gathered at 2 pm, in front of the Ministry of Health, to demand an improvement in their purchasing power and their level of pensions. Paris, March 31, 2021. A l'appel de neuf organisations syndicales et associations, une journee d'action des retraites va se tenir mercredi 31 mars. A Paris, les manifestants se sont rassembles a 14 heures, devant le ministere de la Sante, pour demander une amelioration de leur pouvoir d'achat et de leur niveau de pension. Paris, 31 mars 2021. Banderole Les retraites ne sont pas des nantis. Revalorisation des pensions. Photograpy by Riccardo Milani / Hans Lucas (Photo by Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
„Maszkosak vagyunk, de nem hülyék!" – nyugdíjas érdekképviseletek felhívására több mint 200 nyugdíjas vonult az utcára Párizsban szerdán, hogy felszólaljanak a nyugdíjemelés és az időskorúak beoltásának felgyorsítása érdekében, derül ki a Le Figaro cikkéből.
Vágólapra másolva!

A párizsi idős emberek arra panaszkodtak, hogy a közhiedelemmel ellentétben nincs „idilli nyugdíjas életük", mert

a nyugdíjak elveszítették vásárlóértéküket, mivel a francia nyugdíjak emelésének mértéke nem követi az inflációt.

Nyugdíjas tüntetők az Egészségügyi Minisztérium épülete közelében. Párizs, 2021. március 31. Forrás: AFP/Hans Lucas/Riccardo Milani

Ezért a hangos demonstrálók követelték a nyugdíjak azonnali emelését legalább 100 euróval, majd további 200 euróval hosszabb távon.

Az idős tüntetők az oltási kampány lassúságára is felhívták a figyelmet, és arra, hogy a nyugdíjak és az oltáshoz való hozzáférés területén a nyugdíjasok ellen komoly diszkrimináció folyik.

Az idősek beoltását követelő transzparens az Egészségügyi Minisztérium épülete előtt. Párizs, 2021. március 31. Forrás: AFP/Hans Lucas/Riccardo Milani

„Csökkenő nyugdíjak? Növekvő feszültségek!", „Elég a nyomorból!", „Vakcinát mindenkinek!", „A nyugdíjasok nem gazdagok!"

– hirdették a párizsi nyugdíjasok a tüntetésre készített transzparenseiken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!