Agyonlőttek egy rendőrt egy drograzzia során az autópályán Franciaországban

franciaország, francia, rendőrség, fenyegetés, illusztráció
A police officer equipped with a new pedestrian camera during a police check. Cannes, France - April 19, 2021. Photograph by Eric Dervaux / Hans Lucas. Un officier de police equipe d'une nouvelle camera pieton lors d'un controle de police. Cannes, France - le 19 avril 2021. Photographie de Eric Dervaux / Hans Lucas. (Photo by Eric Dervaux / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
A francia rendőrség vasárnap este, az A9-es autópályán tartóztatta le azt a férfit, akit az öt nappal ezelőtt Avignonban, egy drograzzia során agyonlőtt 36 éves francia rendőr, Eric Masson meggyilkolásával gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

A Spanyolország felé menekülő gyanúsítottat és a vele utazó tettestársát, valamint az autó sofőrjét is őrizetbe vették. Hétfőn reggel pedig az egyik gyanúsított húga is előzetes letartóztatásba került. Jean Castex francia miniszterelnök, belügyminisztere, Gérard Darmanin kíséretében kedden személyesen vesz részt Avignonban a hős rendőr számára rendezett nemzeti megemlékezésen.

Gérard Darmanin hétfőn reggel a francia BFMTV-nek adott interjújában kijelentette, hogy a „francia rendőrség soha nem fogja békén hagyni a kábítószer-kereskedőket és a kábítószeres bűnözőket".

Illusztráció Forrás: AFP/Hans Lucas/Eric Dervaux

A francia Nemzetgyűlés a múlt héten tárgyalta a cannabis - mint élvezeti cikk - fogyasztásának legalizálását célzó törvényjavaslatot, amelyet Caroline Janvier, francia kormánypárti képviselő, a francia miniszterelnök és a belügyminiszter párttársa dolgozott ki és nyújtott be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!