Háromezer alá esett az új fertőzöttek száma Ukrajnában

Ukrajna, koronavírus
Ukrainians wearing face masks walk in central Kyiv, Ukraine on 06 March 2021. The number of new cases of Covid-19 disease has increased, the authorities announced that the third wave of the spread of Covid-19 coronavirus began in Ukraine. Ukrainian capital Kyiv move from "yellow" to "orange" zone from March 8 since the hospitalization rate in the capital city was 60.2 per 100,000 people as of March 6, while the norm is 60, as local media reported. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Ukrajnában hétfőre tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, kevesebb mint 2800, a megelőző napinál több mint 2300-zal kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, a halottak és a kórházba szállítottak száma is a korábbiaknál jóval alacsonyabb volt.
Vágólapra másolva!

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 2758 új esettel 2 085 938-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az áldozatoké pedig 154-gyel 44 750-re.

A megelőző napon is hasonló nagyságrendű, 160 volt az áldozatok száma, míg a korábbi a napokban még háromszáz fölötti volt. Noha már negyedik napja egyre kevesebb új beteget jegyeznek fel, a mostani csökkenés lehet annak az oka is, hogy hétvégenként és ünnepnapokon kevesebben fordulnak orvoshoz, és kevesebb tesztet végeznek az országban. Ukrajnában most tartják az ortodox húsvétot.

Ukrajnában eddig csaknem 755 ezren kapták meg valamely koronavírus elleni vakcina első dózisát, 290-en a másodikat is Forrás: Anadolu Agency via AFP/Stringer

Eddig 1 681 815-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban több mint 5500-an, az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem háromezerrel, 359 373-ra.


Kórházba most a korábbiaknál jóval kevesebb, 1591 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napokon számuk még háromezer fölötti volt. A legtöbb új beteget, 360-at a megelőző két naphoz hasonlóan megint a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében jegyezték fel.

Dmitro Kuleba külügyminiszter egy rádióinterjúban közölte, hogy Ukrajnában a külföldi diplomatákat a viszonosság elve alapján fogják beoltani koronavírus ellen. Kifejtette, ez azt jelenti, hogy ha az ukrán diplomaták valamely országban megkapják a védőoltást, annak az országnak a diplomatáit Ukrajnában is beoltják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről