A görög Mikonosz szigeten ismét kijárási tilalmat rendeltek el

Greece cyclades mykonos island alleys town chora front nikos tavern Aegean Islands Chora (Mykonos) Cyclades Day Greece Mykonos Island Outdoors People relaxing Sitting Terrace Horizontal BALKANS CAFE EUROPE MAN RESTAURANT SUMMER WOMAN
Ebédelő turisták Mikonosz szigetén
Vágólapra másolva!
Görögországban Mikonosz szigete lett az első olyan hely, ahol a koronavírusos megbetegedések számának megugrása miatt ismét kijárási tilalmat rendeltek el szombaton. A görög hatóságok közölték, hogy a szigeten az elmúlt napokban vizsgált tíz emberből egynél pozitív volt a teszt.
Vágólapra másolva!

A kijárási tilalom hajnali 1 órától 6 óráig lépett életbe, és szombat este 6 órától a bárokban, kávézókban és éttermekben éjjel-nappal tilos lesz a zenehallgatás. A 20 főnél nagyobb létszámú partikra történő bérbeadásért kiszabott bírságok akár a 200 ezer eurót (72 millió forintot) is elérhetik. A kijárási tilalom és a zenei tilalom július 26-án, hétfőn ér véget, hacsak a kormány nem dönt azok meghosszabbításáról.

Ebédelő turisták Mikonosz szigetén Forrás: AFP/Hemis/Gardel Bertrand

Az előkelő turisztikai célpontnak számító sziget rendőrsége szerint a társadalmi távolságtartási normák megsértésének ellenőrzése az utóbbi időben kicsúszott a kezükből. A hatóságok szerint a karanténra kijelölt egyetlen szálloda túlzsúfolt, és a pozitív tesztet kapott látogatók a strandokon táboroztak.

Görögországban szombaton továbbra is viszonylag magas volt az új fertőzések száma, a szombat délután 3 óráig tartó 24 órás időszakban 2562 esetet jelentettek; 7-en meghaltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!