Sztár akart lenni Sarah Everard gyilkosa

Sarah Everard, Wayne Couzens
Vágólapra másolva!
Barátai szerint hírnévről ábrándozott Sarah Everard gyilkosa. A volt rendőrtiszt márciusban rabolta el és ölte meg a 33 éves nőt, két napja pedig be is vallotta tettét - írja a Daily Star.
Vágólapra másolva!

Wayne Couzens volt rendőrtiszt barátai szerint, a férfi híres akart lenni. Most azzá vált: a 48 éves férfi bevallotta, hogy elrabolta, megerőszakolta és megölte Sarah Everardot. Először hazudott a rendőröknek: azt mondta, hogy egy kelet-európai banda kényszerítette arra, hogy rabolja el a 33 éves nőt, de azt nem volt hajlandó elmondani, miért ölte meg.

Wayne Couzens Forrás: AFP/-

A volt rendőr állítólag 2009-ben jelentkezett is egy alacsony költségvetésű gengszterfilmbe, azonban nem jutott túl a szereplőválogatáson. A barátai Jonny Rottennek is becézték a férfit, aki rocksztár is akart lenni.

- nyilatkozta egy közeli ismerőse.

A férfi felesége is azt állítja, hogy semmit sem vett észre.

Sarah Everard Forrás: AFP/-

Sarah Everard éppen hazafelé sétált London déli részén 2021. március 3-án este tíz óra körül, amikor Couzens elrabolta:

megtámadta az utcán, betuszkolta egy bérelt kocsiba, majd megerőszakolta és megfojtotta.

Azelőtt nem ismerték egymást. A nő holtteste egy héttel később került elő egy Kent megyei erdőben. A gyilkosság megrázta egész Nagy-Britanniát.

A férfit már márciusban meggyanúsították, azonban csak július 9-én vallotta be az emberrablást, a nemi erőszakot és a gyilkosságot.

Couzens legközelebb szeptember 29-én fog bíróság elé állni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!