A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pokoli színjáték: a mentőhajókról nézik a szigetük pusztulását a görög Evian lakói - videó

Az erdőtűz füstjében alig látni egy tűzoltó helikoptert az Athén közelében fekvő Thrakomakedonesz térségében 2021. augusztus 7-én. A görög fővárosban veszélyesen rossz minőségű a levegő a környéki erdőtüzek miatt. MTI/EPA/ANA-MPA/Alexander Beltesz
Vágólapra másolva!
A gomolygó füst és hamu narancssárgává változtatta az eget Görögország második legnagyobb szigetén, miközben a tűzvész elől helyiek százait kellett - más lehetőség híján - vízi úton kimenteni - adta hírül a Daily Mail.
Vágólapra másolva!

Ma reggel újabb evakuálási riasztásokat adtak ki a görögországi Evia szigetére, hiszen

a szigeten tomboló tűzvész miatt az ott tartózkodók életét komoly veszély fenyegeti,

több tucat ház és üzlet lett a lángok martalékává, így lakókat és nyaralókat is folyamatosan menekítik a térségből.

A felvételeken látszik, hogy a lángok a magasba csapnak, miközben a helyiek rémülten nézik otthonukat a biztonságot jelentő hajókról.

Megdöbbentő látvány, ahogy a helyiek állnak a komp belsejében, miközben néhány méterre tőlük hatalmas lángok csapnak fel az égig.

Az Athén legfontosabb nemzeti parkját fenyegető tűzben egy önkéntes tűzoltó életét vesztette, és legalább 20 ember megsérült.

A görög parti őrség közölte, hogy három járőrhajó, négy haditengerészeti hajó, egy komp, két turistahajó, valamint számos halász- és magáncsónak is riadókészenlétben áll.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!