A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Magyarország 50 koronavírusos beteget vesz át Romániától intenzív ellátásra

románia koronavírus
Az új koronavírus elleni szérum beadására kialakított első bukaresti autós oltóponton egészségügyi dolgozók 2021. április 29-én. Az oltakozni kívánók előzetes bejelentés nélkül is megkapják ott a Pfizer-BioNTech vállalatok vakcináját.
Vágólapra másolva!
Magyarország segít Romániának és 50 koronavírusos beteget vesz át intenzív ellátásra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten
Vágólapra másolva!

A tárcavezető kiemelte, hogy Romániában rendkívül komoly kihívásokkal küzdenek a járványhelyzet tekintetében, "nagyon sok a súlyos beteg, nagyon sok a napi esetszám". Az elmúlt napokban folyamatosan egyeztettek Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel és Cseke Attila egészségügyi miniszterrel abban a kérdésben, hogy Magyarország miként tudna segítséget nyújtani Romániának ebben a rendkívül nehéz helyzetben.
Szijjártó Péter elmondta, hogy korábban lélegeztetőgépeket és favipiravir hatóanyagú gyógyszert is küldtek, azonban ennél egy nagyobb kérése is volt a romániai kormánynak.

Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

- mutatott rá.

A miniszter hangsúlyozta, hogy segítenek Romániának, és 50 covidos beteget vesznek át intenzív ellátásra; őket a szegedi és a debreceni klinikák veszik át.


Kitért arra is, hogy jelenleg a romániai egészségügyi minisztérium és magyar oldalról az Országos Kórházi Főigazgatóság egyeztet a technikai részletekről, amelyek közé tartozik az, hogy milyen állapotú betegeket vesznek át kezelésre.

- fejtette ki Szijjártó Péter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!