Kigyulladt egy indiai kórház újszülöttosztálya, több csecsemő meghalt

Bhopál, 2021. november 9. Beteg gyereket visz ki a karjaiban egy férfi a Kamla Nehru gyermekkórház épületéből, miután tűz ütött ki a újszülöttosztályon az indiai Bhopálban 2021. november 8-án. A tűzben négy csecsemő meghalt, harminchatot sikerült kimenteni. A hatóságok a Press Trust of India hírügynökséggel azt közölték, hogy rövidzárlat okozhatta a tüzet. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Tűz pusztított egy közép-indiai kórház újszülöttosztályán, négy csecsemő meghalt, harminchatot sikerült kimenteni - közölték a hatóságok kedden.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot rendeltek el az előző este a bhopáli Kamala Nehru gyermekkórházban keletkezett tűz miatt - közölte Sivradzs Szingh Csauhan, Madhja Prades állam főminisztere.

Visvasz Szarang egészségügyi miniszter hozzátette, most már minden ellenőrzés alatt van a kórházban. "A gyermekek korai halála elviselhetetlen fájdalom" - írta a Twitter közösségi oldalon, részvétét nyilvánítva az érintett családoknak.

Beteg gyereket visz ki a karjaiban egy férfi a Kamla Nehru gyermekkórház épületéből, miután tűz ütött ki a újszülöttosztályon az indiai Bhopálban 2021. november 8-án Forrás: MTI/AP/-

Bár a vizsgálat még tart, a hatóságok a Press Trust of India hírügynökségnek azt mondták, hogy

rövidzárlat okozhatta a tüzet.

A halálos kimenetelű épülettüzek nem ritkák Indiában, ahol a rossz karbantartás és a megfelelő tűzoltófelszerelés hiánya miatt gyakran halnak meg emberek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!