Hatalmas hó esett Szerbiában, nagyon nehéz a közlekedés

Snowfall in Belgrade Belgrade,city,light,Night,scene,Seria,snow,view,white,winter Horizontal
BELGRADE, SERBIA - JANUARY 11: A view of a park after a snowfall in Serbian capital Belgrade at night on January 11, 2021. Filip Stevanovic / Anadolu Agency (Photo by Filip Stevanovic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A vasárnap reggel óta tartó intenzív havazás délutánra jelentősen megnehezítette a közlekedést Szerbiában, az ország több területén is áramkimaradásról számoltak be.
Vágólapra másolva!

Nyugat-Szerbia nagy részén hosszabb áramkimaradások voltak vasárnap, néhány településen estére sem állt helyre az áramszolgáltatás.

Az ország autópályáin a havazás és a jegesedés okozott fennakadást, a hókotrók a takarítás mellett az árokba vagy az út szélére sodródott nagyobb járművek mentésében is segítettek.

A rossz látási és útviszonyok miatt a hatóságok arra kérték az embereket, csak az induljon útnak, aki nem tudja utazását elhalasztani.

Belgrádban a tömegközlekedés is akadozott, több autóbuszjárat útvonalát módosították, mert a hó több utcát is eltorlaszolt. A helyi sajtó beszámolói szerint fák rogytak meg a hótakaró alatt, a kidőlt fák több esetben is járműveket károsítottak meg.

Havas park Belgrádban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Filip Stevanovic

A Nikola Tesla belgrádi nemzetközi repülőtéren a rossz időjárási viszonyok miatt a nap folyamán többórás késések is voltak, a tájékoztatás szerint azonban folyamatos a járatok indulása, egyik járatot sem kellett törölni.

Az időjárás-jelentések szerint a havazás a jövő hét közepéig tarthat Szerbiában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!