A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Felkapcsolták a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának fényeit

New York, 2021. december 2.
Fényárban úszik a New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa 2021. december 1-jén, a karácsonyi égők ünnepélyes bekapcsolása után. A Rockefeller Központ előtt 89. alkalommal állítottak fel fenyőfát.
MTI/AP/Joh
New York, 2021. december 2. Fényárban úszik a New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa 2021. december 1-jén, a karácsonyi égők ünnepélyes bekapcsolása után. A Rockefeller Központ előtt 89. alkalommal állítottak fel fenyőfát. MTI/AP/John Minchillo
Vágólapra másolva!
Egy év kihagyás után idén újra közönség előtt kapcsolták fel szerdán a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának fényeit.
Vágólapra másolva!

A kivilágítási ceremónián ismert zenészek léptek fel, az eseményt élőben közvetítette az NBC televízió, amelynek a toronyépületben van a székhelye.

Az 50 ezer színes lámpával feldíszített fenyőfa tetejét egy 400 kilogrammos, kristályokkal borított csillag ékesíti.

Fényárban úszik a New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa 2021. december 1-jén, a karácsonyi égők ünnepélyes bekapcsolása után. A Rockefeller Központ előtt 89. alkalommal állítottak fel fenyőfát Forrás: MTI/AP/John Minchillo

A 24 méter magas, 12 tonnás lucfenyőt a marylandi Elktonból szállították New Yorkba. Először érkezett fenyő ebből az államból a nyolc évtizedes tradíció történetében. A híres épületegyüttes első karácsonyfáját az építkezésen dolgozó férfiak állították 1931-ben.

Az idén felállított 85 éves fa egy Elktonban élő család háza mellett állt, és már tartottak tőle, hogy egy vihar kidöntheti.

A fenyőfát a Rockefeller Center főkertésze választotta ki a New York-i karácsony díszének.

A karácsonyfa január elejéig áll majd Manhattan szívében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!